Schrijf je in voor de masterclasses en maak kennis met de master Indirecte Belastingen!

Datum
donderdag 23 mrt 2023, 19:00 - 20:00
Type
Cursus
Gesproken taal
Dutch
Voeg toe aan agenda
Logo Erasmus School of Law

Studeer jij Fiscale Economie of Fiscaal Recht, vond je het vak Omzetbelasting interessant en/of ben je nieuwsgiering naar de master Indirecte Belastingen van de Erasmus School of Law (de enige volledige master op het gebied van indirecte belastingen in Nederland en daarbuiten)? Schrijf je dan in voor de jaarlijkse masterclasses Indirecte Belastingen, georganiseerd door Erasmus School of Economics, Erasmus School of Law en de studievereniging R.F.V. Christiaanse-Taxateur!

In drie sessies van één uur en een lustrumcongres worden actuele en interessante onderwerpen uit de Indirecte Belastingen uitgelicht met als doel studenten goed kennis te laten maken met de master Indirecte Belastingen van Erasmus School of Law.

Je zult je er wellicht in herkennen: met alleen het vak omzetbelasting in de bachelor kan het voor jou als student lastig zijn om te weten of de mastervariant Indirecte Belastingen wel echt bij jou past. Na de masterclasses heb je dan ook een beter beeld bij wat je kunt verwachten van deze master en kun jij dus een betere keuze maken!

De sessies zullen op Campus Woudestein plaatsvinden. De masterclasses zijn voor elke student toegankelijk. Je hoeft dus niet al aan de EUR te studeren. Bij deelname aan alle sessies krijg jij ook een certificaat van deelname aangereikt, getekend door Irene Fredriks (voorzitter R.F.V. Christiaanse-Taxateur) en Madeleine Merkx (hoogleraar Indirecte Belastingen).

De volgende onderwerpen komen aan bod:
- Brexit, 23 maart 2023 19.00-20.00 door Walter de Wit;
- Btw-fraude, 30 maart 2023 19.00-20.00 door John Gruson;
- Handelspolitiek, 30 maart 2023 20.00-21.00 door Martijn Schippers
- Lustrumseminar master indirecte belastingen, 4 april 15.00-17.00 met lezingen van oud-studenten master indirecte belastingen

Dus wil jij graag meer kennis opdoen over de indirecte belastingen? Of weet je eigenlijk al zeker dat je de Indirecte mastervariant wilt gaan volgen maar vind je het jammer dat indirecte belastingen in de bachelor weinig aan bod komen? Grijp dan je kans en volg deze masterclass!

De masterclass staat open voor alle studenten; zowel bachelor- als masterstudenten en zowel studenten van de EUR als van andere universiteiten zijn op de campus van harte welkom.

Let op: Het is verplicht alle sessies bij te wonen om een certificaat van deelname te ontvangen! Slechts in geval van onvoorziene omstandigheden – ter beoordeling van Irene Fredriks en Madeleine Merkx – kan een van de masterclasses worden gemist.

Aanmelden kan door een korte mail met je volledige naam, e-mailadres, studiefase (jaar) te sturen naar Charlotte Verbogt (verbogt@ese.eur.nl). We hopen jullie snel te zien!

NB: geen student (meer)? Het lustrumcongres zal ook toegankelijk zijn voor niet-studenten. We komen hier later nog op terug.

Bekijk ook

 • UK Flag on bench

  Masterclass Brexit

  Walter de Wit vertelt in deze lezing meer over welke indirecte belastingen en douaneproblemen er op dit moment spelen.
 • Helicopter view of an array of different colour containers on a cargo ship

  Masterclass BTW-fraude en Handelspolitiek

  Masterclass BTW-fraude en Handelspolitiek

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen