Erkenning van aansprakelijkheid... en verzekering

Symposium 'Erkenning van aansprakelijkheid... en verzekering!'

Begindatum

dinsdag, 4 dec 2018, 13:00

Einddatum

dinsdag, 4 dec 2018, 17:00

Locatie
Skyline van de Kop van Zuid

Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de master Aansprakelijkheid en Verzekering organiseren wij op dinsdag 4 december 2018 een symposium met als thema 'Erkenning van aansprakelijkheid... en verzekering!'.

13.00 uurOntvangst
13.30 uurOpening door dagvoorzitter
Prof. mr. Mop van Tiggele (hoogleraar Verzekeringsrecht EUR en Radboud Universiteit)
13.40 uur"Erkenning van aansprakelijkheid. Wat is dat eigenlijk?"
Prof. mr. Ton Hartlief (Advocaat-Generaal Hoge Raad, hoogleraar Privaatrecht Maastricht University)
14.15 uur"De driehoeksverhouding benadeelde-verzekerde-verzekeraar"
Mr. Femke Ruitenbeek-Bart (promovenda sectie Burgerlijk Recht EUR)
14.50 uurDiscussie
15.05 uurPauze
15.35 uur"Aansprakelijkheid, erkenning en de inbedding ervan in het medische"
Prof. mr. Johan Legemaate (hoogleraar Gezondheidsrecht Universiteit van Amsterdam)

"Erkenning van aansprakelijkheid en beroepsziekten"
Prof. mr. Siewert Lindenbergh (hoogleraar Privaatrecht EUR)

16.45 uurDiscussie en afronding
17.00 uurBorrel

Na het symposium zijn alle master A&V-alumni van harte uitgenodigd om aan het Lustrumdiner deel te nemen.

Praktische informatie

Locatie: Forumzaal, Expo- en Congrescentrum, Van der Goot Building (M), Erasmus Universiteit Rotterdam, campus Woudestein, Burgemeester Oudlaan 50, Rotterdam
Kosten: € 189,- per deelnemer (alumni master A&V, EUR studenten en medewerkers € 40,-)

Wellicht ook interessant voor u: ons symposium ‘De wet affectieschade’ van 20 september a.s.