Where law meets business valuation

Begindatum

dinsdag, 14 apr 2020, 14:00

Einddatum

dinsdag, 14 apr 2020, 18:00

Locatie
Expo- en Congrescentrum Erasmus Universiteit Rotterdam
Ticket informatie

De kosten van deelname aan het symposium bedragen € 189,00. Voor studenten, promovendi en medewerkers is deelname gratis. Voor medewerkers van zusterfaculteiten geldt een gereduceerd tarief.

Op dinsdagmiddag 14 april organiseert Erasmus School of Law het symposium ‘Where law meets business valuation’. Tijdens dit multidisciplinaire symposium wordt ingegaan op het grensvlak van recht en ondernemingswaardering. De afgelopen decennia heeft business valuation zich ontwikkeld tot een bloeiend specialisme. De betekenis ervan voor de juridische theorie en praktijk lijkt echter nog onderbelicht. Het thema wordt uitgediept in drie domeinen: vennootschapsrecht, schadevergoedingsrecht en insolventierecht. U bent van harte uitgenodigd aan dit symposium deel te nemen.

De middag begint met een introductie op het thema business valuation door Marc Goedhart, senior expert Corporate Finance bij McKinsey & Company en hoogleraar Corporate Valuation aan Rotterdam School of Management. Vervolgens worden binnen drie domeinen (vennootschapsrecht, schadevergoedingsrecht en insolventierecht) de raakvlakken tussen recht en ondernemingswaardering belicht door daarover een jurist en een waarderingsdeskundige aan het woord te laten. De sprekers zijn onder meer Sebastiaan van den Berg (advocaat bij RESOR NV), Marnix Hebly (docent privaatrecht ESL), Arnoud Pijls (docent ondernemingsrecht en financieel recht ESL), Vino Timmerman (advocaat-generaal bij de Hoge Raad in buitengewone dienst) en Erik de Kloe (docent ondernemingsrecht ESL). De middag wordt voorgezeten door Maarten Kroeze, raadsheer in de Hoge Raad en hoogleraar Ondernemingsrecht aan Erasmus School of Law.

Locatie 
Forumzaal, Expo- en Congrescentrum, Erasmus Universiteit Rotterdam, Burg. Oudlaan 50, Rotterdam. Klik op deze link voor de routebeschrijving.

Aanmelding en kosten
De kosten van deelname aan het symposium bedragen € 189,00. Deze kosten zijn exclusief eventuele parkeerkosten. Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u een bevestigingsmail met daarin een link naar de beveiligde iDeal-betaalomgeving. De kosten dienen binnen 7 dagen na aanmelding te zijn voldaan. Voor studenten en promovendi is deelname gratis. Voor medewerkers van zusterfaculteiten geldt een gereduceerd tarief van € 95,00. Gezien de beperkte capaciteit van de zaal stellen we het op prijs uw aanmelding vóór 7 april 2020 te ontvangen.

Punten
Voor dit symposium kunnen wij niet vóóraf punten toekennen in het kader van de Permanente Opleiding voor de advocatuur of de Permanente Educatie van overige beroepsgroepen. Dit neemt niet weg dat dit symposium voor u relevant is en dat u punten kunt behalen. U kunt achteraf zelf de punten aanvragen. Het uitgangspunt is dat u voor één uur volledig onderwijs één punt kunt opvoeren. U ontvangt van ons een certificaat van deelname waarop het aantal uren is vermeld, inclusief een overzicht van het symposiumprogramma.

 • TijdOnderdeelSpreker(s)
  14:00Opening door dagvoorzitterMaarten Kroeze
  14:05Introductie op het thema business valuationMarc Goedhart
  14:45Vennootschapsrecht en ondernemingswaarderingVino Timmerman | Egbert Eeftink
  15:25Koffiepauze 
  15:40Schadevergoeding en ondernemingswaarderingMarnix Hebly | Arnoud Pijls
  16:20Insolventierecht en ondernemingswaarderingErik de Kloe | Sebastiaan van den Berg
  17:00Afronding door dagvoorzitterMaarten Kroeze
   Borrel 

Dagvoorzitter

 • Foto van Maarten Kroeze

  Maarten Kroeze
  Raadsheer in de Hoge Raad en hoogleraar Ondernemingsrecht aan Erasmus School of Law.

Sprekers

 • Sebastiaan van den Berg
  Advocaat bij RESOR NV. Promoveerde in 2019 op het proefschrift ‘Waarderingsvragen in het ondernemings- en insolventierecht’.

 • Foto van Egbert Eeftink

  Egbert Eeftink
  Accountant bij KPMG en raad bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam. Tevens hoogleraar Financial Reporting aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

   

 • Foto van Marc Goedhart

  Marc Goedhart
  Senior expert Corporate Finance bij McKinsey & Company, hoogleraar Corporate Valuation aan Rotterdam School of Management en auteur van het boek "Valuation: Measuring and Managing the Value of Companies".

 • Foto van Marnix Hebly

  Marnix Hebly
  Docent privaatrecht aan Erasmus School of Law. Promoveerde in 2019 op het proefschrift ‘Schadevaststelling en tijd’.

 • Foto van Erik de Kloe

  Erik de Kloe
  Docent insolventierecht en ondernemingsrecht aan Erasmus School of Law. Schrijft een proefschrift over de positie van schuldeisers in insolventieprocedures.

 • Foto van Arnoud Pijls

  Arnoud Pijls
  Docent ondernemingsrecht en financieel recht aan Erasmus School of Law. Promoveerde in 2018 op het proefschrift ‘Misleidende beursberichten. Kwesties van causaal verband en schade’.

 • Foto van Vino Timmerman

  Vino Timmerman
  Emeritus hoogleraar Grondslagen van het ondernemingsrecht en advocaat-generaal bij de Hoge Raad in buitengewone dienst.

Inschrijven

In verband met de Corona-crisis wordt gezocht naar een nieuwe datum voor het symposium. De inschrijving is daarom voorlopig gesloten.

Meer informatie

U kunt contact opnemen met het secretariaat Privaatrecht van Erasmus School of Law:

T: 010-4082797
E: pri@law.eur.nl