Datum
dinsdag 8 feb 2022, 14:00 - 18:00
Type
Webinar
Locatie

Online

Ticket informatie

De kosten van deelname aan het webinar bedragen €99,00. Voor studenten, promovendi en medewerkers is deelname gratis. Voor medewerkers van zusterfaculteiten geldt een gereduceerd tarief.

Inschrijven Voeg toe aan agenda

Op dinsdagmiddag 8 februari 2022 organiseert Erasmus School of Law het webinar ‘Where law meets business valuation’. Tijdens dit webinar staan waarderingsvraagstukken op het grensvlak van recht en ondernemingswaardering centraal. De afgelopen decennia heeft business valuation zich ontwikkeld tot een bloeiend specialisme. De betekenis ervan voor de juridische theorie en praktijk lijkt echter nog onderbelicht. Het thema wordt uitgediept in drie domeinen: vennootschapsrecht, schadevergoedingsrecht en insolventierecht. U bent van harte uitgenodigd aan dit webinar deel te nemen.

De middag begint met een introductie op het thema business valuation door Marc Goedhart, senior expert Corporate Finance bij McKinsey & Company en hoogleraar Corporate Valuation aan Rotterdam School of Management. Vervolgens worden binnen drie domeinen (vennootschapsrecht, schadevergoedingsrecht en insolventierecht) de raakvlakken tussen recht en ondernemingswaardering belicht. De sprekers zijn onder meer Sebastiaan van den Berg (advocaat-partner bij RESOR NV), Egbert Eeftink (accountant bij KPMG en hoogleraar Financial Reporting aan de VU) en Vino Timmerman (hoogleraar Ondernemingsrecht, in het bijzonder zijn historische ontwikkeling, aan Erasmus School of Law).

Aanmelding en kosten
De kosten van deelname aan het symposium bedragen €99,00. Deze kosten zijn exclusief eventuele parkeerkosten. Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u een bevestigingsmail met daarin een link naar de beveiligde iDeal-betaalomgeving. De kosten dienen binnen 7 dagen na aanmelding te zijn voldaan. Voor studenten en promovendi is deelname gratis. Voor medewerkers van zusterfaculteiten geldt een gereduceerd tarief van €49,00. 

Dit webinar stond aanvankelijk als symposium gepland voor 14 april 2020, maar is verplaatst in verband met de Corona-crisis. Indien u zich destijds daarvoor had ingeschreven en geen gebruik heeft gemaakt van de mogelijkheid om uw inschrijfgeld terug te vragen, dan kunt u dit aanvinken bij uw aanmelding. U kunt dan deelnemen zonder (nogmaals) te betalen.

Punten
Voor dit webinar kunnen wij niet vóóraf punten toekennen in het kader van de Permanente Opleiding voor de advocatuur of de Permanente Educatie van overige beroepsgroepen. Dit neemt niet weg dat dit webinar voor u relevant is en dat u punten kunt behalen. U kunt achteraf zelf de punten aanvragen. Het uitgangspunt is dat u voor één uur volledig onderwijs één punt kunt opvoeren. U ontvangt van ons een certificaat van deelname waarop het aantal uren is vermeld, inclusief een overzicht van het programma.

TijdOnderdeelSpreker(s)
14:00Opening door dagvoorzitterMaarten Kroeze
14:05Introductie op het thema business valuationMarc Goedhart
14:45Vennootschapsrecht en ondernemingswaarderingVino Timmerman | Egbert Eeftink
15:25Koffiepauze 
15:40Schadevergoeding en ondernemingswaarderingMarnix Hebly | Arnoud Pijls
16:20Insolventierecht en ondernemingswaarderingSebastiaan van den Berg | Hans Haanappel
17:00Afronding door dagvoorzitterMaarten Kroeze

Dagvoorzitter

 • Maarten Kroeze
  Vicepresident van de civiele kamer van de Hoge Raad en hoogleraar Ondernemingsrecht aan Erasmus School of Law.

Sprekers

 • Sebastiaan van den Berg
  Advocaat-partner bij RESOR NV. Promoveerde in 2019 op het proefschrift ‘Waarderingsvragen in het ondernemings- en insolventierecht’.

 • Egbert Eeftink
  Accountant bij KPMG en raad bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam. Tevens hoogleraar Financial Reporting aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

   

 • Marc Goedhart
  Senior expert Corporate Finance bij McKinsey & Company, hoogleraar Corporate Valuation aan Rotterdam School of Management en auteur van het boek "Valuation: Measuring and Managing the Value of Companies".

 • Hans Haanappel
  Partner bij Value Insights Advisory en docent Corporate Finance en Valuation aan Rotterdam School of Management. Gespecialiseerd in complexe waarderingsvraagstukken.

 • Marnix Hebly
  Docent privaatrecht aan Erasmus School of Law. Promoveerde in 2019 op het proefschrift ‘Schadevaststelling en tijd’.

 • Arnoud Pijls
  Docent ondernemingsrecht en financieel recht aan Erasmus School of Law. Promoveerde in 2018 op het proefschrift ‘Misleidende beursberichten. Kwesties van causaal verband en schade’.

 • Vino Timmerman
  Hoogleraar Ondernemingsrecht, in het bijzonder zijn historische ontwikkeling, aan Erasmus School of Law.

Inschrijven

Meer informatie

U kunt contact opnemen met het secretariaat Privaatrecht van Erasmus School of Law:

T: 010-4082797
E: pri@law.eur.nl

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen