Lustrumbijeenkomst Lothgenoten

Presteren in de juridische top

Inspirerende sprekers over bezieling in het recht

Van vele grote namen in de juridische wereld is bekend waar zij zich mee bezighouden. Vaak veel minder bekend is wat hen drijft om te doen wat zij doen.  Studiegezelschap Lothgenoten viert samen met Erasmus School of Law haar tweede lustrum en organiseert daarom een congres met als thema: Presteren in de juridische top: Inspirerende sprekers over bezieling in het recht. Sprekers met verschillende professionele achtergronden zullen vertellen over hun achtergrond en passie voor het recht.  

Prof. S.D. Lindenbergh, hoogleraar privaatrecht aan de EUR, opent het congres. Manon Kleijn, Lothgenotenalumna, zal dagvoorzitter zijn.   Naast de inspirerende verhalen van de sprekers is er ruimschoots de mogelijkheid om vragen te stellen. Sprekers zullen daarnaast reageren op stellingen.

Altijd al willen weten hoe Tim Kuik over Popcorn Time denkt, of hoe het was voor Marjan Olfers om in de RvC van Ajax te zitten? Bedenk een prikkelende stelling of vraag en dien deze in.  Na afloop van het congres is er volop gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje met de sprekers in contact te komen.

Kortom: het belooft een inspirerend en bruisend congres te worden, waar jij bij aanwezig kunt zijn!  Het congres wordt georganiseerd op donderdag 13 april 2017 in het Erasmus Theater van 14:00-17:00 (inloop vanaf 13:30 uur). Na afloop kan tijdens de borrel worden nagepraat.   

Sprekers

Ybo Buruma
Prof. mr. Buruma is raadsheer bij de Hoge Raad. In het verleden was hij verbonden aan de Universiteit Leiden en de Radboud Universiteit Nijmegen. Ook was hij nauw betrokken bij de Parlementaire Enquête Opsporingsmethoden (Commissie Van Traa).

Derk-Jan van der Kolk
Mr. Van der Kolk is partner bij Van Traa Advocaten. Hij is gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht. In zijn dagelijkse praktijk adviseert hij ondernemingen en verzekeraars onder andere over bedrijfsaansprakelijkheid, fraude en bestuurdersaansprakelijkheid. Opvallend is zijn lidmaatschap van de Compensatie Commissie Seksueel Misbruik Rooms-katholieke Kerk Nederland.

Tim Kuik
Mr. Kuik is Managing Director van Stichting BREIN. Na zijn studie aan de Universiteit van Amsterdam was hij werkzaam bij diverse organisaties waaronder Universal Studios en Paramount Studios. Stichting BREIN bestrijdt inbreuken op intellectuele eigendomsrechten.

Stefan Sagel
Prof. mr. Sagel is partner bij De Brauw Blackstone Westbroek en hoogleraar Arbeidsrecht bij de Universiteit Leiden. Bij de Brauw Blackstone Westbroek voert hij onder andere een arbeidsrechtelijke cassatiepraktijk. In 2015 won hij the International Law Office Client Choice Award voor best employment and labour lawyer.

Marjan Olfers
Prof. mr. Olfers is hoogleraar Sport & Recht bij de Vrije Universiteit. Daarnaast geeft zij als zelfstandig jurist juridisch, strategisch en tactisch advies aan cliënten. Verder was zij lid van de Raad van Commissarissen van AFC Ajax.

Programma

14:00      14:10      Opening congres door Siewert Lindenbergh

14:10      14:15      Introductie dagvoorzitter Manon Kleijn

14:15      14:35      Gastspreker Stefan Sagel

14:35      14:55      Gastspreker Derk-Jan van der Kolk

14:55      15:10      Gastspreker Tim Kuik

15:15      15:30      Pauze

15:30      15:50      Gastspreker Ybo Buruma

15:50      16:10      Gastspreker Marjan Olfers

16:10      17:00      Vragen en stellingen

Aanmelden

Lijkt het je leuk om te komen? Wacht dan niet te lang, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Enthousiast geworden? Aarzel dan niet om familie, vrienden of kennissen aan te melden.