Toga aan de Maas
Double Degree Programme

Toelatingseisen voor Master Double Degree Programme Toga aan de Maas

Studenten met een wo-bachelordiploma Rechtsgeleerdheid van zowel binnen als buiten Erasmus University Rotterdam hebben toegang tot Toga aan de Maas, mits de vooropleiding volledig is afgerond. Voor bachelors anders dan rechtsgeleerdheid geldt dat ze kunnen voldoen aan de toelatingseis, indien aanvullend het civiel effect wordt behaald. Dit geldt bijvoorbeeld voor de bachelor fiscaal recht.

Studenten met een hbo recht in combinatie met het afgerond premasterprogramma (schakelprogramma) Rechtsgeleerdheid of Bedrijfsrecht kunnen eveneens tot Toga aan de Maas worden toegelaten. 

Vragen over de toelatingseisen kunt u mailen naar masterinstroom@law.eur.nl

Selectieprocedure

Toga aan de Maas biedt plaats aan ongeveer 25 studenten. De toelating vindt plaats door middel van een selectieprocedure.

  • In de eerste ronde stuur je een motivatiebrief in, begeleid door een CV en cijferlijst. Daarnaast schrijf je een kort essay van 800 – 1000 woorden waarin je de onderdelen van Toga aan de Maas (de masterclasses, stage, vakken etc.) concreet bespreekt en aangeeft wat je hiervan verwacht te leren. Ook betrek je in het essay de associates van de master. Meer specifiek dien je in te gaan op wat je van de betrokken associates verwacht en wat jou aanspreekt aan deze associates.
  • In de tweede ronde maak je een schriftelijke opdracht en word je uitgenodigd voor een gesprek.

De inschrijving voor de eerste ronde eindigt op 23 juli. Meld je aan bij mr. B. (Bianca) de Jong (coördinator Toga aan de Maas) via het inschrijfformulier. Het is verstandig om je belangstelling ruim voor 23 juli kenbaar te maken. Begin juni worden namelijk de eerste gesprekken al gepland.

Om de aanmelding te starten kunt u een e-mail sturen naar togaaandemaas@law.eur.nl (t.a.v. mr. B. (Bianca) de Jong) met daarin de volgende gegevens: 

- Indien toepasselijk, uw huidige EUR-studentnummer
- Indien toepasselijk, aan welke andere universiteit in Nederland u studeert of heeft gestudeerd

- Voornaam en achternaam
- (Studenten)e-mailadres
- (Mobiele) Telefoonnummer
- Voorkeur voor basismaster naast de Togamaster

Erasmus School of Law behandelt uw gegevens zorgvuldig en zal deze nooit zonder uw toestemming aan een derde verstrekken.

De selectiegesprekken vinden plaats in mei, juni en juli.

  • Bent u aangemeld voor zondag 5 mei 2019, 23.59 uur dan krijgt u uiterlijk vrijdag 10 mei 2019 bericht over toegang ronde 2 & schriftelijke opdracht.
  • Bent u aangemeld voor zondag 2 juni 2019 23.59 uur dan krijgt u uiterlijk vrijdag 7 juni 2019 bericht over toegang ronde 2 & schriftelijke opdracht.
  • Bent u aangemeld voor dinsdag 23 juli 2019 23.59 uur dan krijgt u uiterlijk dinsdag 30 juli 2019 bericht over toegang ronde 2 & schriftelijke opdracht.