Toga aan de Maas
Double Degree Programme

Waarom Master Double Degree Programme Toga aan de Maas studeren

Met dit Double Degree Programme volg je twee volledige masteropleidingen in iets meer dan anderhalf jaar: de Togamaster en een nader te kiezen master uit het aanbod van Erasmus School of Law.

Deze twee masters vormen samen ‘Toga aan de Maas’. Toga aan de Maas combineert theorie met praktijk. Je verdiept je academische kennis en past die kennis in de Rotterdamse rechtspraktijk toe. In masterclasses op locatie, bijvoorbeeld bij een advocatenkantoor, het OM of de rechtbank, leer je de fijne kneepjes van het vak. Je sluit je studie af met een stage en het schrijven van een scriptie. Samen met maximaal vierentwintig medestudenten word je voortdurend uitgedaagd en ontmoet je de toppers in de juridische professie.

Waarom Toga aan de Maas studeren in Rotterdam?

  • Toga aan de Maas is een Double Degree Programme voor excellente studenten, dat in iets meer dan anderhalf jaar wordt afgerond.

  • Door het kleinschalige karakter staat individuele aandacht centraal: de master biedt plaats aan ongeveer 25 studenten.
  • Gedurende iets meer dan anderhalf jaar worden er Toga-gerelateerde vakken en masterclasses aangeboden, waarin verschillende rechtsdisciplines centraal staan. In de verdiepende Toga-vakken worden onder intensieve begeleiding van een docent-onderzoeker ook onderzoeks-, schrijf- en spreekvaardigheden verder ontwikkeld.
  • Toga aan de Maas biedt een kennismaking met de praktijk via masterclasses, kantoorbezoeken, bezoeken aan het OM en de rechtbank en een stage van 12 weken.