Erasmus Parking Plaza parkeergarage per direct gesloten

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) heeft besloten de 'Erasmus Parking Plaza' parkeergarage per direct te sluiten. Dit naar aanleiding van scheurvorming in de onderzijde van de -1 vloer. De constructeur van de betrokken aannemer heeft onderzoek verricht en geconstateerd dat de scheuren geen acuut gevaar opleveren. Het gaat om een lokaal probleem en de constructie als geheel is goed.

Nader onderzoek en herstelwerkzaamheden

Voorlopig blijft de 'Erasmus Parking Plaza' parkeergarage uit voorzorg gesloten voor nader onderzoek. Uit dit onderzoek moet blijken welke maatregelen nodig zijn om de parkeergarage weer veilig in gebruik te kunnen nemen. De gescheurde plaat is afdoende onderstempeld en deze onderstempeling moet blijven staan totdat de plaat hersteld is. Het plein (Plaza) boven de parkeergarage blijft voor voetgangers en fietsers toegankelijk.

Parkeergarage Mandeville Building open

Medewerkers, studenten en bezoekers van de EUR kunnen hun auto in de parkeergarage Mandeville Building parkeren.  De parkeergarage van de Mandeville Building sluit op werkdagen om 22.30 uur en is in het weekend en op feestdagen gesloten.