Erasmus School of Law
Vacature

Het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) | een stagiaire (m/v)

Voor een onderzoek naar de ‘Weigerende verdachten in het Pro Justitia onderzoek’ zijn wij op zoek naar een stagiaire (m/v). Als bij een verdachte van een strafbaar feit vermoedens van een psychische stoornis bestaan, kan een gedragsdeskundig onderzoek worden aangevraagd. Dit wordt een pro Justitia onderzoek genoemd. In het huidige wetenschappelijke onderzoek naar de weigerende verdachten wordt onderzocht of de speciale afdeling die in het Pieter Baan Centrum is opgericht voor weigerende observandi effectiever dan de reguliere afdelingen in het schrijven van een zo volledig mogelijk PJ-rapport. De stagewerkzaamheden zullen met name bestaan uit het verkrijgen van informatie uit deze rapporten en lijsten waarmee de effecitiviteit van de afdeling in kaart wordt gebracht.

Wat vragen wij?

• Een master student met een studie in een relevante richting, zoals forensische psychologie, criminologie, rechten of sociologie
  • Een persoon met affiniteit voor en liefst enige ervaring met de forensisch psychiatrische doelgroep en het verrichten van wetenschappelijk onderzoek, een pro-actieve houding en die zelfstandig kan werken
  • Beschikbaarheid voor 6 maanden vanaf 1 maart 2018 (0,8-1,0 fte)

Wat bieden wij?

• Een stageplek met afwisselende werkzaamheden, zoals het assisteren bij het verzamelen van data en het verwerken en analyseren van scoreformulieren,
  • De mogelijkheid om je (afstudeer)scriptie te schrijven onder begeleiding van de hoofdonderzoeker, over een nader af te stemmen deelonderwerp uit de beschikbare data,
  • Een stagevergoeding,
  • Je werkplek is in het Pieter Baan Centrum in Utrecht.

Meer weten?