Erasmus School of Law

Kinder- en Jongerenrechtswinkel Rotterdam | juridisch medewerker

De Kinder- en Jongerenrechtswinkel Rotterdam is opzoek naar nieuwe medewerkers die het huidige team per 1 april 2018 willen versterken!

De KJRW Rotterdam is één van de rechtswinkels in Nederland die zich inzet voor kinderen en jongeren tot en met 23 jaar. Onze kracht is om de juridische situatie waarin kinderen zich bevinden eenvoudig en begrijpelijk te maken. Ook volwassenen kunnen vragen op het gebied van jeugdrecht en personen- en familierecht aan ons stellen. Hiernaast kunnen kinderen en jongeren bij ons terecht met vragen over (jeugd)strafrecht, arbeidsrecht en andere rechtsgebieden.

De werkzaamheden betreffen het aannemen van zaken, het schrijven van brieven tezamen met kinderen, het schrijven van adviezen voor de rechtbank, het geven van advies, het geven van voorlichting op middelbare scholen, het draaien van spreekuren, het schrijven van columns en andere commissiewerkzaamheden.

Als vrijwilliger zoeken wij studenten die:

• Gemotiveerd en enthousiast zijn;
  • In het bezit zijn van hun WO-propedeuse Rechtsgeleerdheid;
  • Één keer per twee weken spreekuur draaien;
  • Zich minstens 2 uur per week inzetten voor de KJRW;
  • Zich inzetten voor een commissie binnen de KJRW;
  • Zich voor 1,5 jaar verbinden aan de KRJW;
  • Betrokken zijn bij kinderen en jongeren.

Wij bieden:

• Een educatieve en professionele werkomgeving;
  • Een team van plusminus 20 medewerkers, dat zich vol passie inzet voor kinderen en jongeren;
  • De mogelijkheid om een bestuursfunctie te vervullen;
  • Maandelijkse scholing van advocaten, rechters en professionals;
  • Een gezellig team dat geregeld uitjes organiseert.

Het succesvol vervullen van deze functie resulteert uiteindelijk in een waardevol getuigschrift, dat zorgt dat jouw CV straks uit honderden naar boven springt! Ben je geïnteresseerd? Stuur dan jouw motivatiebrief, CV en cijferlijst uiterlijk 28 februari 2018 naar bestuur.rotterdam@kjrw.eu en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op!