Erasmus School of Law

Openbaar Ministerie | Stageplaats Rotterdam

Het Arrondissementsparket Rotterdam is op zoek naar enthousiaste WO studenten die als stagiaire werkervaring willen opdoen.

Organisatie:

Het Openbaar Ministerie is verantwoordelijk voor de opsporing en vervolging van strafbare feiten. Tevens wordt toezicht gehouden op de uitvoering van het vonnis.

Ben jij een enthousiaste, leergierige rechtenstudent? Heb je affiniteit met het strafrecht en wil je enkele maanden meedraaien op het Arrondissementsparket Rotterdam? Dan is het Arrondissementsparket Rotterdam op zoek naar jou!

Wat wordt er van jou verwacht?

Taken:

Beoordelen en afdoen van standaardzaken:

• Beoordelen van processen-verbaal op formele en materiële vereisten.
  • Opstellen van een advies of besluit tot afdoening op basis van de beoordeling van de feiten en het delict in alle voor komende standaardzaken.
  • Maken van samenvattingen en motiveringen van de relevante feiten en afwegingen.
  • Verzamelen en beoordelen van jurisprudentie en voorbereiden van de zitting voor de behandelend OvJ.

Competenties:

Omgevingsbewust/integer, zorgvuldigheid, oordeelsvorming/ probleemanalyse, besluitvaardigheid/ zelfstandigheid; Goede beheersing van de Nederlandse taal, mondeling en schriftelijk; Het kunnen raadplegen en selecteren van het recht via juridische databanken.

Duur:

De duur van de stage is minimaal 6 maanden waarin je bij voorkeur 4 dagen per week inzetbaar bent. De stageperiode vangt aan per 01 maart 2018.

Contact:

Ben je geïnteresseerd? Stuur voor 29 januari 2018 een sollicitatiebrief met CV onder vermelding van “stageplaats OM” naar b.krewinkel@om.nl.