Rechtbank Rotterdam | Buitengriffier

De Rechtbank Rotterdam, afdeling kanton, is op zoek naar drie nieuwe buitengriffiers voor de behandeling van Wahv-zaken (Mulder-zaken). Dit betreffen zaken waarin beroep is ingesteld door een betrokkene tegen een aan hem opgelegde sanctie voor een verkeersovertreding. Als buitengriffier bereid je de zitting voor en maak je aantekeningen van wat er tijdens de zitting wordt gezegd. Na de zitting werk je - in overleg met de rechter - de schriftelijke beslissingen uit.

Vereist is dat je in staat bent om iets zelfstandig uit te zoeken, nauwkeurig kunt werken en de Nederlandse taal goed beheerst. Tevens is vereist dat je nog minimaal anderhalf jaar studeert en gedurende die periode gemiddeld twee zittingen per maand beschikbaar bent. Gelet op de tijd die nodig is om een zitting voor te bereiden en uit te werken, betekent dit dat je ongeveer 6 dagen per maand voor de rechtbank aan het werk bent. De zittingsdagen worden in overleg verdeeld en voor het overige kun je je werkdagen grotendeels zelf bepalen.  

De functie van buitengriffier biedt je de mogelijkheid om nuttige werkervaring op te doen en kennis te nemen van het werk binnen de rechtbank. De beloning is geregeld in de wet en bedraagt € 127,- per zitting.

Een sollicitatiebrief met cv kunt u uiterlijk 12 februari 2018 sturen aan j.boonstra@rechtspraak.nl