Speciale kamer opgericht om langdurige letselschadeprocedures sneller op te lossen

De Kamer Langlopende Letselzaken (Kamer LLZ) is op verzoek van het ministerie van Veiligheid en Justitie ingesteld om langlopende letselschadezaken versneld op te lossen. De Kamer bestaat uit experts op het gebied van schadevergoeding en letselschade, waaronder Siewert Lindenbergh, hoogleraar Privaatrecht aan Erasmus School of Law.

Jaarlijks wordt drie procent van de letselschadezaken niet binnen een afzienbare termijn afgehandeld. Voor de slachtoffers is dit vervelend, maar ook verzekeraars hebben een duidelijk belang bij het definitief beslechten van langlopende letselschadezaken. De politiek, media en maatschappij roepen daarom op om langlopende letselschadezaken versneld op te lossen.

De Kamer LLZ is door de stichting Letselschade Raad ingesteld om deze wens voor versnelde afhandeling van langlopende letselschadezaken te verwezenlijken. De Kamer LLZ is onafhankelijk en handelt alleen op verzoek van beide partijen in een langlopende letselschadezaak. De uitspraak van de Kamer is ook bindend voor beide partijen en is dus een alternatief voor de standaard civiele procedure.

De Kamer LLZ bestaat uit voorzitter Gerard Roes, voormalig staatsraad van de afdeling advisering van de Raad van State en oud-raadsheerplaatsvervanger, advocaat en mediator Geertruid van Wassenaer, advocaat Derk-Jan van der Kolk en Siewert Lindenbergh, hoogleraar Privaatrecht aan Erasmus School of Law. Samen dragen zij zorg voor de versnelde geschillenbeslechting van langlopende letselschadezaken.

Lees hier het hele bericht van mr-online.