Stagiair bij het Ministerie van Financiën

Manon Leijten, 24 mei 2013, Rijksoverheidnl

Ben jij op zoek naar een stage tijdens de afronding van jouw master? Volg jij een studie in bijvoorbeeld de richting recht, economie, econometrie of fiscaliteit? Krijg je graag zelfstandigheid en wil je vanaf je eerste stagedag verantwoordelijkheid en meedraaien in een veelal jong en dynamisch team? Ben je daarnaast gericht op kwaliteit, analytisch sterk, oplossingsgericht en heb je een goede schrijfvaardigheid? En ben je communicatief en sociaal vaardig? Dan is een stage bij het ministerie van Financiën (FIN) een uitgelezen kans.

Als stagiair bij FIN krijg je de mogelijkheid om jouw ideale stage te omschrijven. We ontvangen graag jouw cv, motivatiebrief, cijferlijsten en de periode waarin en dagen waarop je beschikbaar bent. Laat ons ook weten wat voor soort stage je wilt gaan doen: een meewerkstage of een scriptie schrijven. Beschrijf in jouw motivatiebrief duidelijk de opdracht die je wilt gaan doen en wat je daarmee wilt bereiken. Zowel voor jezelf als voor Financiën.

Je krijgt de kans om mee te lopen op interessante dossiers. Wij horen graag waar jouw interesses liggen! Het is mogelijk 2 tot 6 maanden stage te lopen. Meeloopstagiair(e)s hebben onze voorkeur. De mogelijkheden voor afstudeerstages in combinatie met een meeloopstage zijn beperkt, maar wel in overleg mogelijk. Geef dat dus duidelijk aan in je motivatiebrief.

Het ministerie van Financiën streeft er naar om per afdeling in het voorjaar en in het najaar minimaal 1 stageplek aan te bieden. De invulling daarvan is onder meer afhankelijk van de capaciteit op dat moment (werk en begeleiding). Je kunt dus het hele jaar door solliciteren voor een stageplek, maar wees op tijd, zodat je tijdig in ons stagebestand bent opgenomen. Als een stageplek beschikbaar komt, kijken we of een relevante stagesollicitant in het bestand van ingekomen verzoeken zit en word je bij een match benaderd voor een oriënterend gesprek.

Je hoeft als stagiair bij FIN niet alleen te rekenen op een prima begeleiding, je krijgt ook de unieke kans om dicht bij de politiek zeer relevante ervaring op te doen en een kijkje in de keuken te nemen van de Nederlandse beleidsvoorbereiding. Tijdens je stage lever je bijvoorbeeld bouwstenen voor actuele vraagstukken of neem je deel aan lopende werkzaamheden. Denk aan uitzoekwerk op actuele terreinen, meeschrijven aan notities of meehelpen met het organiseren van verdiepende sessies.

De precieze inhoud van de stage is op voorhand lastig in te schatten, omdat de activiteiten van Financiën worden gedreven door de actualiteit versus de stagemogelijkheden en beschikbare begeleiding op dat moment. De focus van de stage ligt veelal op een specifiek beleidsterrein, maar daarnaast wordt inzetbaarheid voor verschillende klussen op andere thema’s gewaardeerd. Uiteraard houden we hierbij rekening met specifieke expertise en voorkeuren.

Wij bieden een inspirerende werkomgeving met enthousiaste, jonge collega's. Om je te oriënteren op welke afdelingen er zijn, vind je op onze website een overzicht van de organisatieonderdelen.

Meer informatie

Meer informatie: check de site van de overheid.