MyFuture
Bachelor 1

MyFuture B1

MyFuture helpt jou met het stellen van je doelen en het verwezenlijken van je dromen. Gedurende het collegejaar worden er vanuit MyFuture verschillende activiteiten georganiseerd.

Het MyFuture programma is gebaseerd op vier pijlers: goalsetting, awareness, skills en giving back. Het programma focust zich op B1-studenten en masterstudenten, zowel nationaal als internationaal. Binnen het programma worden diverse workshops aangeboden binnen drie verschillende modules per studiejaar.

Door mee te doen aan de workshops zal je meer succes hebben in je studie, is de stap naar de arbeidsmarkt makkelijker en zal je succesvoller zijn in je (toekomstige) baan. Je investeert slechts een paar uur in jezelf en je kan daarvan direct de vruchten plukken gedurende je studie en bij je start op de arbeidsmarkt.

Module 2 - Personal Leadership

In januari starten we met de MyFuture module ‘Personal Leadership’.

Hoe kan ik mij bewust worden van mijzelf en mijn potentieel? Wanneer moet ik oplossingen bij mijzelf zoeken en wanneer juist bij een ander? Personal Leadership wordt op de arbeidsmarkt van jou gevraagd en kan je relatie met je collega’s ten goede komen. Niet alleen professioneel, maar ook tijdens je studie met je studiegenoten, tutor, docent en/of scriptiebegeleider en zeker ook privé met vrienden en familie, zul je verantwoordelijkheid moeten nemen en persoonlijk leiderschap moeten tonen.

In 2 maanden en 5 verschillende workshops nemen wij je mee door de basis van persoonlijk leiderschap. Leer je eigen keuzes te maken, besteed je tijd en aandacht effectief en leer jezelf beter kennen en staande te houden in de veranderende maatschappij. Heb je 4 van de 5 workshops binnen deze module gevolgd, dan ontvang jij het deelname certificaat ‘Personal Leadership’.

Aanmelden kan voor een gehele module of per workshop. Wanneer je minimaal vier workshops binnen een module hebt gevolgd, dan kom je in aanmerking voor het MyFuture certificaat voor die module. Via dit certificaat kan je aan een (toekomstige) werkgever laten zien dat jij aan deze skills hebt gewerkt gedurende je studie. Zo ben jij je medesollicitanten weer een stapje voor.

Let op: Deelname aan het programma is kosteloos. Wel verwachten we dat je bij iedere workshop waarvoor je je inschrijft aanwezig bent. Indien je zonder geldige reden, of zonder tijdige afmelding, niet aanwezig bent geweest bij een workshop, zal er een no show fee van 15 euro in rekening worden gebracht. Jouw afmelding is tijdig ontvangen indien wij deze minimaal drie werkdagen van tevoren hebben ontvangen.

Workshops Personal Leadership

 • Potentie is je (nog) ongebruikte talent. Een talent is een denk- of doe- patroon dat je van nature hebt.

  Als je leert of werkt vanuit je talenten ben je het meest effectief, heb je plezier en creëer je een positieve energiebalans. Bewustwording over je talenten en groeimogelijkheden is cruciaal om dat te kunnen doen.

  In deze workshop maak je een persoonlijk talentprofiel en leer je wat jouw talenten zijn. Je krijgt perspectieven aangeboden over hoe je optimaal jouw talent in kunt zetten. Leer je Potentie Profileren!

 • Een overvolle agenda, 138 moetjes, 23 ad hoc dingen, 42 afspraken en vanavond om 20:00 uur ook nog afspreken met vrienden. Manage jezelf. Manage je agenda. In die volgorde. Het kan!

  In deze workshop krijg je tips & tricks voor het effectief beheren van je agenda, je leert prioriteiten te stellen en zelfs om tijd over te houden. Schrijf je nu in!

 • Stress…wie kent het niet?!! Een beetje stress kan je helpen optimaal te presteren, maar op dit moment heeft stress steeds vaker een negatief effect op studenten. Uit onderzoek door de LSVb bleek dat meer dan 74 procent van de studenten regelmatig emotioneel uitgeput is; één op de drie studenten heeft een verhoogde kans op een burn-out.

  Tijdens deze workshop ontdek je hoe je stress effectief te lijf gaat. Je onderzoekt de invloed van percepties en overtuigingen in situaties die jij als stressvol ervaart en je maakt kennis met technieken om langdurende Stress het hoofd te bieden

 • De eerste indruk maak je maar één keer! Laat het dan meteen een goede zijn. Een handgebaar, je lichaamshouding of een opgetrokken wenkbrauw versterken of verzwakken de boodschap die je met woorden overbrengt. Met non-verbale signalen breng je vaak nog meer informatie over dan met woorden. Het is dus belangrijk je bewust te zijn van je non-verbale communicatie!

  Tijdens deze workshop krijg je inzicht in hoe je overkomt en je vergroot de effectiviteit van je non-verbale communicatie. Ook leer je non-verbale signalen bij anderen te herkennen, te analyseren en erop in te spelen.

 • Feedback is een boodschap over het gedrag of de prestaties van een ander. Feedback is onmisbaar als je met anderen samenwerkt. Je moet soms kunnen zeggen dat het werk van de ander goed is of juist verbeterd kan worden. Maar hoe je dat doet kan effect hebben op de (werk)relatie.

  In deze workshop leer je hoe je iemand kan aanspreken op zijn/haar houding en gedrag, maar tegelijkertijd de relatie ook versterken. Je leert op een plezierige en effectieve manier, positieve en negatieve feedback te geven én te ontvangen.

Inschrijfformulier

Persoonlijke gegevens


MyFuture-Workshops Bachelor 1

Workshops van MyFuture kun je op twee manieren volgen: 

1. Je kunt je inschrijven de hele module. Na het volgen van dit programma ontvang je een certificaat.

2. Je kunt je inschrijven voor losse workshops. Als je minimaal vier workshops hebt gevolgd ontvang je een certificaat.

Ik wil mij inschrijven voor:
Ik schrijf mij in voor de volgende workshop(s)

MyFuture-Workshops Bachelor 2/3

Momenteel geen workshops

MyFuture-Workshops Master

Workshops van MyFuture kun je op twee manieren volgen: 

1. Je kunt je inschrijven de hele module Na het volgen van dit programma ontvang je een certificaat.

2. Je kunt je inschrijven voor losse workshops. Als je minimaal vier workshops hebt gevolgd ontvang je een certificaat.

Ik wil mij inschrijven voor:
Ik schrijf mij in voor de volgende workshops:

Erasmus School of Law behandelt uw gegevens vertrouwelijk. Uw ingevulde gegevens worden gebruikt voor logistieke doeleinden voor dit programma. Na het programma worden deze gegevens verwijderd. Meer informatie: https://www.eur.nl/disclaimer/privacy-statement.