MyFuture
Bachelor 1

MyFuture in je eerste jaar

Working on… a dream.

In het collegejaar 2019-2020 staan weer veel verschillende activiteiten klaar om jou te helpen zo succesvol mogelijk te zijn in je studie, carrière en dagelijkse leven. Maak jezelf wegwijs in de wondere wereld van MyFuture en stel je eigen menu samen om jouw dromen en doelen te verwezenlijken. 

Schrijf je snel in en begin aan jouw reis!

Create your own Future.

 

MyFuture in je eerste jaar

 • Je mooiste leven leiden.

  Makkelijker gezegd dan gedaan lijkt het wel. Het XII Waves-Young Guns programma is de perfecte remedie tegen een druk en stressvol (studenten)leven. Tijd voor jezelf en je eigen doelen en ambities. In dit programma komt theorie aan bod, maar krijg je ook veel praktische tips en tricks om jouw doelen voor je studie, carrière en leven te behalen.

  Binnen dit programma volg je in totaal zes masterclasses, welke zijn verspreid over drie onderwijsblokken. Iedere masterclass heeft een eigen thema en na de zes masterclasses zijn er nog twee follow up sessies. MyFuture-Young Guns biedt jou veel persoonlijke begeleiding en je doorloopt alle stappen met hetzelfde groepje medestudenten. Je helpt en leert van elkaar.  

  Young Guns is toegankelijk, humorvol, direct toepasbaar en vooral effectief. De eerste 50 deelnemers ontvangen de ‘Erasmus School of Law’ dopper. Kom nu in actie en schrijf je in voor een van de groepen!

   • Woensdag 11 december 2019 (13-16 uur);
   • Woensdag 15 januari 2020 (13-16 uur);
   • Woensdag 22 januari 2020 (13-16 uur);
   • Woensdag 12 februari 2020 (13-16 uur);
   • Woensdag 4 maart 2020 (13-16 uur);
   • Woensdag 25 maart 2020 (13-16 uur).

   Follow up sessie: woensdag 22 april (13-16 uur).

   • Woensdag 22 januari 2020 (10-12:45 uur);
   • Woensdag 12 februari 2020 (10-12:45 uur);
   • Woensdag 4 maart 2020 (10-12:45 uur);
   • Woensdag 25 maart 2020 (10-12:45 uur);
   • Woensdag 22 april 2020 (10-12:45 uur);
   • Woensdag 6 mei 2020 (10-12:45 uur).

    

   Follow up sessie: nader in te plannen (mei 2020).

   • Maandag 17 februari 2020 (14-17 uur);
   • Maandag 24 februari 2020 (11:30-14:30 uur);
   • Maandag 6 april 2020 (11:30-14:30 uur);
   • Maandag 20 april 2020 (14-17 uur);
   • Maandag 18 mei 2020 (11:30-14:30 uur);
   • Maandag 8 juni 2020 (14-17 uur).

    

   Follow up sessie: nader in te plannen (juni 2020).

 • “Meerdere wegen leiden naar Rome.”

  Zo leiden er ook meerdere wegen naar persoonlijk leiderschap. Is het XII Waves-Young Guns programma niet voor jou of heb je de aanmelddeadline net gemist? Niet getreurd, want je kunt binnen MyFuture ook meedoen aan modules en losse workshops.

  First up: Personal Leadership. In deze module word je in 5 verschillende workshops meegenomen in de basis van persoonlijk leiderschap. Word bewust van jezelf en jouw potentieel. Leer je eigen keuzes te maken, besteed je tijd en aandacht effectief en leer jezelf staande te houden in de veranderende maatschappij.

  • Stress…wie kent het niet?!! Stress is beroepsziekte nummer één in Nederland. Een beetje stress kan je helpen optimaal te presteren, maar op dit moment heeft stress steeds vaker een negatief effect op studenten. Uit onderzoek door de LSVb bleek dat meer dan 74 procent van de studenten regelmatig emotioneel uitgeput is; één op de drie studenten heeft een verhoogde kans op een burn-out.

   In deze workshop ontdek je hoe je stress effectief te lijf gaat en hoe je jouw stressniveau kunt onder controle kunt krijgen.

  • Een eerste indruk maak je maar één keer! Laat het dan meteen een goede zijn. Een handgebaar, je lichaamshouding of een opgetrokken wenkbrauw versterken of verzwakken de boodschap die je met woorden overbrengt. Met non-verbale signalen breng je vaak nog meer informatie over dan met woorden. Het is dus belangrijk je bewust te zijn van je non-verbale communicatie.

   In deze workshop leer je hoe jij overkomt op anderen en hoe je jouw non-verbale communicatie kan verbeteren. Tegelijkertijd leer je de non-verbale signalen bij anderen te herkennen, te analyseren én daarop in te spelen.

  • Feedback is onmisbaar als je met anderen samenwerkt. Denk alleen maar aan je wekelijkse onderwijsgroepen. Je moet soms zeggen dat het werk van de ander goed is of juist verbeterd kan worden. Maar hoe je dat doet kan een effect hebben op de (werk)relatie.

   In deze workshop leer je hoe je iemand kunt aanspreken op zijn/haar houding en gedrag, maar tegelijkertijd jullie relatie ook versterken. Je leert op een plezierige en effectieve manier, positieve en negatieve feedback te geven én te ontvangen.

  • In je toekomstige werk wordt van jou verwacht dat jij om kan gaan met druk en tegenslag, maar ook tijdens je studie en in je dagelijkse leven zal jij hier mee te maken krijgen.

   In deze workshop leer je samen met een sparringpartner veerkrachtig te worden en jouw blokkades te doorbreken. Leer op een goede manier om te gaan met tegenslag. Letterlijk.

   Let op: voor deze workshop raden wij je aan om comfortabele kleding te dragen.

    

  • Een overvolle agenda, 138 moetjes, 23 ad hoc dingen, 42 afspraken en vanavond om 20:00 uur ook nog op pad met vrienden. Soms voelt het alsof 24 uur per dag niet genoeg is. Manage jezelf. Manage je agenda. Het kan echt!

   In deze workshop leer je beter doelen te stellen, te plannen en heldere prioriteiten te bepalen. Ook krijg je tips voor het effectief beheren van je agenda. Zet je opgedane kennis vervolgens om in acties en dan houd je straks misschien zelfs tijd over.

Inschrijfformulier

Persoonlijke gegevens


MyFuture activiteiten Bachelor 1

Activiteiten van MyFuture kun je op twee manieren volgen: 

1. Je schrijft jezelf in voor losse workshops en evenementen.

2. Je schrijft jezelf in voor een gehele module. Na het volgen van minimaal vier workshops binnen een module ontvang je een certificaat met daarop de door jouw gevolgde workshops. 

MyFuture activiteiten Master

Activiteiten van MyFuture kun je op twee manieren volgen: 

1. Je schrijft jezelf in voor losse workshops en evenementen.

2. Je schrijft jezelf in voor een gehele module. Na het volgen van minimaal vier workshops binnen een module ontvang je een certificaat met daarop de door jouw gevolgde workshops. 

Ik wil mij inschrijven voor:
Ik wil mij inschrijven voor:
Ik wil mij inschrijven voor:
Ik schrijf mij in voor de volgende workshop(s):
Ik schrijf mij in voor de volgende workshop(s):

Erasmus School of Law behandelt uw gegevens vertrouwelijk. Uw ingevulde gegevens worden gebruikt voor logistieke doeleinden voor dit programma. Na het programma worden deze gegevens verwijderd. Meer informatie: https://www.eur.nl/disclaimer/privacy-statement.