MyFuture
Bachelor 1

Personal Leadership-Programma

In oktober starten we met het MyFuture Personal Leadership Program. In 3 maanden en 5 trainingen nemen wij je mee door de basis van persoonlijk leiderschap. Leer je eigen keuzes te maken, besteed je tijd en aandacht effectief en leer van je fouten. Aan het eind van dit programma zal je het deelnamecertifcaat ‘Personal Leadership’ ontvangen.

Tijdens Personal Leadership zal je een viertal vaste workshops volgen en minimaal één keuzeworkshop. Uiteraard is het ook mogelijk om je aan te melden voor meerdere keuzeworkshops; deze zullen ook worden vermeld op het deelnamecertificaat.

Vaste Workshops

Persoonlijke effectiviteit

  • Tools die direct bijdragen aan persoonlijke effectiviteit
  • Meer leiderschap, verantwoordelijkheid en autonomie
  • Concrete commitments en acties voor de praktijk bepalen in lijn met eigen ontwikkeldoelen

Talent in kaart

Een talent is een denk- of doe- patroon dat je van nature hebt. Je bent er goed in en het geeft energie als je het toepast. Als je leert of werkt vanuit je talenten ben je het meest effectief, heb je plezier en creëer je een positieve energiebalans. Bewustwording over je talenten is cruciaal om dat te kunnen doen. In deze workshop leer je over wat talenten zijn, maken je een persoonlijk talentprofiel en krijg je perspectieven aangeboden over hoe je optimaal je talent in kunt zetten.

Timemanagement

Time-management gaat over het effectief omgaan met je tijd en dat begint niet zozeer met je mails efficiënter managen, maar juist met de bewustwording over je prioriteiten. De studenten reflecteren op hun persoonlijke waarden en op het verschil tussen ‘klok of kompas’, om vervolgens stil te staan bij keuzes maken. Vervolgens kijken we naar het fenomeen van uitstelgedrag (procrastination) en hoe daar beter mee om te gaan.

Leren van je fouten

We maken allemaal fouten, of we nou willen of niet. Zeker als je buiten je comfortzone gaat, nieuwe dingen probeert en experimenteert, is het heel normaal. Toch voelt het voor veel mensen als falen, terwijl er in elke fout juist een mogelijkheid zit voor leren en groei en zelfs voor innovatie. In deze workshop leer je fouten te (h)erkennen en nodigen we je uit een nieuw perspectief aan te nemen op ‘falen’. We bieden je manieren om juist van fouten te leren, zelf en in contact met een ander. Tenslotte maak je kennis met het principe van experimenteren: bewust nieuwe dingen uitproberen en buiten je comfortzone gaan.

Keuzeworkshops (je kiest er één)

Feedback geven & ontvangen

Het is en blijft ongemakkelijk: feedback krijgen. Of het nu negatief of positief is, het is niet eenvoudig om de mening van de ander te ontvangen en een plek te geven. Laat staan hoe lastig het is om op een goede manier jouw opinie te verkondigen. En toch kun je er beter in worden. Een training met praktische handvatten en heel veel tips. 

CV-building

Studenten zijn soms al vanaf het begin van hun studie bezig met het vormgeven van hun CV. Oftewel met die ervaringen opdoen die belangrijk zijn voor je verdere loopbaan. In deze workshop ondersteunen we je met het bewust stilstaan bij wat belangrijk is in het maken van deze keuzes, hoe je hierin dichtbij zichzelf kunt blijven en op welke manier je MyFuture Statement hier richting aan kan geven.

Stress-management

Stress is een onontkoombaar fenomeen in ons leven. Echter de mate van stress groeit sterk en heeft ook op studenten steeds vaker een negatief effect. In deze workshop kijken we naar wat stress is, naar wat er intern gebeurt op het moment dat je stress ervaart en naar hoe je je stressniveau beter kunt sturen.

Non-verbale communicatie

Meer dan 80 % van alle communicatie is non-verhaal. Onze kleiding, houding en bijvoorbeeld gezichtsuitdrukking zeggen meer dan duizend woorden. De lach van een boer met kiespijn is eenvoudig te herkennen, maar soms is het complexer dan dat. Na deze training kijk je anders naar je omgeving, stap je bewuster de wereld in en lees je nog beter tussen de regels door. 

Aanmelden Personal Leadership-Programma

Voor het Personal Leadship-programma zijn maximaal 100 plaatsen beschikbaar. Om deel te kunnen nemen aan het programma moet je de goalsetting interventie succesvol hebben afgerond. Tevens heb je een MyFuturestatement.

Voldoe je aan bovenstaande eisen en zit je bij de eerste 100 aanmeldingen? Dan word je toegelaten tot het programma. Voldoe je niet aan de eisen of zit je niet bij de eerste 100 aanmeldingen? Dan plaatsen we je op een wachtlijst. We zullen je hierover spoedig informeren.

de aanmeldingen gaan in september 2018 open.

Let op: indien je geplaatst wordt voor het programma verwachten we ook dat je komt. Indien je je niet twee werkdagen voor het begin van de startdag afmeldt dan geldt een no show fee van 15,00 euro.