MyFuture
Master

MyFuture in je master

Working on... a dream.

Je laatste studiejaar gaat van start en daarna mag jij je masterbul in ontvangst nemen. Haal het beste uit je master en bereid je zo goed mogelijk voor op die naderende arbeidsmarkt.

Join us! Stel je eigen MyFuture menu samen en meld je nu aan voor onze activiteiten!

Volg minimaal vier workshops binnen één module en kom in aanmerking voor het MyFuture-certificaat. Met dit certificaat kun je aan je (toekomstige) werkgever laten zien dat jij aan je skills hebt gewerkt gedurende je studie. Zo ben jij je medesollicitanten weer een stapje voor!

Create your own Future.
 

MyFuture in je master

 • In 2 maanden en 5 verschillende workshops nemen wij je mee door de basis van persoonlijk leiderschap en geven wij je bruikbare tools om het beste uit je master te halen.

  Leer je eigen keuzes te maken, besteed je tijd en aandacht effectief en leer jezelf beter kennen en staande te houden in de veranderende maatschappij.

  Opmerking: mocht je vanwege onderwijsactiviteiten niet tot 11:15 aanwezig kunnen zijn, dan is het mogelijk om de workshops eerder te verlaten. Eventuele gemiste informatie zal worden nagestuurd.

  • Een overvolle agenda, 138 moetjes, 23 ad hoc dingen, 42 afspraken en vanavond om 20:00 uur ook nog op pad met vrienden. Soms voelt het alsof 24 uur per dag niet genoeg is. Manage jezelf. Manage je agenda. Het kan echt!

   In deze workshop leer je beter doelen te stellen, te plannen en heldere prioriteiten te bepalen. Ook krijg je tips voor het effectief beheren van je agenda. Zet je opgedane kennis vervolgens om in acties en dan houd je straks misschien zelfs tijd over.

  • Als professional wil en moet je mensen kunnen aansturen én inspireren. Daarbij maakt het niet uit of je formeel een leidinggevende functie hebt, want informeel leiderschap is eigenlijk net zo belangrijk.

   In deze workshop leer je hoe je jouw rol in iedere organisatie kunt vormgeven en verstevigen. Je leert wat jouw effect op anderen is, hoe je anderen in beweging krijgt en hoe jij jouw krachten beter kunt benutten.

  • Stress…wie kent het niet?!! Stress is beroepsziekte nummer één in Nederland. Een beetje stress kan je helpen optimaal te presteren, maar op dit moment heeft stress steeds vaker een negatief effect op studenten.

   In deze workshop ontdek je hoe je stress effectief te lijf gaat en hoe je jouw stressniveau kunt onder controle kunt krijgen.

  • In je toekomstige werk wordt van jou verwacht dat jij om kan gaan met druk en tegenslag, maar ook tijdens je studie en in je dagelijkse leven zal jij hier mee te maken krijgen.

   In deze workshop leer je samen met een sparringpartner veerkrachtig te worden en hoe je jouw blokkades kunt doorbreken. Leer op een goede manier om te gaan met tegenslag. Dat bedoelen we vrij letterlijk.

   Let op: voor deze workshop raden wij je aan om  comfortabele kleding te dragen.

  • Feedback is onmisbaar als je met anderen samenwerkt. Je moet soms zeggen dat het werk van de ander goed is of juist verbeterd kan worden. Maar hoe je dat doet kan een effect hebben op de (werk)relatie.

   In deze workshop leer je hoe je iemand kunt aanspreken op zijn/haar houding en gedrag, maar tegelijkertijd jullie relatie ook versterken. Je leert op een plezierige en effectieve manier, positieve en negatieve feedback te geven én te ontvangen.

 • Leiding nemen over je studie, werk en je persoonlijke ambities. Een leven op jouw voorwaarden.       

  Lifecrafting stelt je in staat om met een paar kleine aanpassingen je doelen te behalen. Zet je grote dromen om in praktische acties en borg dit allemaal zodat je ze daadwerkelijk realiseert. Wij laten je in dit inspirerende en toegankelijke seminar zien hoe je de kloof overbrugt tussen waar je nu staat en waar je wil zijn.

  Praktisch, laagdrempelig en vooral heel effectief. Word de held van je eigen verhaal.

   

  Met MICHEL VOS van ‘EINDBAZEN’, de razend populaire podcast van Nederland.

  MyFuture - Lifecrafting Seminar

 • Jezelf profileren is van groot belang op de arbeidsmarkt van nu en morgen. In deze module leer je jezelf pas echt kennen. Je persoonlijkheid, de taal die je lichaam spreekt, je digitale voetafdruk, je krachten. Jouw potentie.

  In deze module wordt ingezoomd op verschillende manieren waarop jij je kunt profileren en leer je skills die jou gaan helpen een goede indruk te maken. Hierbij wordt ook ingegaan op jouw digitale voetafdruk, jouw online identiteit, en hoe je deze op een goede manier vorm te geven is. Na het volgen van deze module ga jij met een duidelijk beeld van jezelf de arbeidsmarkt op. Jouw personal profile!

  Opmerking: mocht je vanwege onderwijsactiviteiten niet tot 11:15 aanwezig kunnen zijn, dan is het mogelijk om de workshops eerder te verlaten. Eventuele gemiste informatie zal worden nagestuurd.

  • Hoe goed ken jij jezelf nou echt? Wat beweegt jou en hoe ziet jouw ideale werkomgeving eruit? Je bent namelijk natuurlijk op zoek naar die baan die bij jou past en bij jouw stijl van werken.

   In deze workshop leer je jouw persoonlijkheid nog beter kennen aan de hand van onder andere de Myers-Briggs Type Indicator (MBTI). Er zijn geen goede of foute antwoorden op de vragen: het gaat namelijk om jouw voorkeuren. Aan de hand van jouw antwoorden wordt bepaald wat de vier kenmerken van jouw persoonlijkheidstype zijn. We gaan in deze workshop wel verder dan alleen de test en het bepalen van jouw type persoonlijkheid. Jij krijgt duidelijkheid over jouw persoonlijkheid, je voorkeuren en je ideale omgeving.

  • Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat, LinkedIn. Het houdt niet op. Google jezelf en je kan nog wel eens schrikken: het internet weet alles van je en deze informatie is toegankelijker dan je denkt. Iedereen moet bewust zijn/worden van zijn digitale imago.

   In deze workshop bekijk je jouw digitale status quo en leer je hoe je deze futureproof kan maken. Neem de controle over jouw digitale imago terug!

  • Een eerste indruk maak je maar één keer! Laat het dan meteen een goede zijn. Een handgebaar, je lichaamshouding of een opgetrokken wenkbrauw versterken of verzwakken de boodschap die je met woorden overbrengt. Met non-verbale signalen breng je vaak nog meer informatie over dan met woorden. Het is dus belangrijk je bewust te zijn van je non-verbale communicatie!

   In deze workshop leer je hoe jij overkomt op anderen en hoe je jouw non-verbale communicatie kan verbeteren. Tegelijkertijd leer je de non-verbale signalen bij anderen te herkennen, te analyseren én daarop in te spelen.  

  • Pitch your way to the top!

   Tijdens een sollicitatiegesprek moet je jezelf kunnen ‘verkopen’. Je moet jouw pitch op ieder moment van de dag paraat hebben. Daarvoor is het van groot belang dat je weet wie jij bent, wat jouw talenten zijn wat jouw potentie is.

   In deze workshop ontdek je wat jouw talenten zijn en hoe je die het beste kan presenteren aan anderen. Goed kunnen pitchen is essentieel om jouw felbegeerde baan in de wacht te slepen!

  • Een baan vinden is één ding: een eerlijk contract krijgen is iets anders. Hoeveel kun je eisen? Wat kun je verwachten? Hoe pak je een gesprek over je contract nu aan?

   In deze workshop leer je over het proces van het onderhandelen over een arbeidsovereenkomst. Dit kun je direct toepassen op je volgende contract, maar dat is niet het enige. Je kunt je nieuwe onderhandelingsvaardigheden ook direct in je dagelijkse leven toepassen. Communication is key.

 • Wanneer: 30 april 2020

  Het OurFuture evenement staat volledig in het teken van jouw stap naar de arbeidsmarkt van de toekomst. Your Next Step.

  We nemen je in een korte talk mee naar de uitdagingen van morgen. Na het maken van een professionele profielfoto kun je twee verschillende workshops volgen. Denk bijvoorbeeld aan het oefenen met het maken van een assessment. De keuze is aan jou!

  Na de workshops organiseert MyFuture samen met de disputen van de Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam een sollicitatiemarkt. Hier kun je jouw CV en LinkedIn profiel laten checken, je kunt etiquette- en kledingadvies krijgen en je komt in contact met enkele alumni van Erasmus School of Law. Geen beter persoon om advies te vragen dan iemand die je is voorgegaan!

  Aan het einde van de avond ben jij volledig voorbereid op jouw stap naar de arbeidsmarkt. Dan ben jij futureproof!

Inschrijfformulier

Persoonlijke gegevens


MyFuture activiteiten Bachelor 1

Activiteiten van MyFuture kun je op twee manieren volgen: 

1. Je schrijft jezelf in voor losse workshops en evenementen.

2. Je schrijft jezelf in voor een gehele module. Na het volgen van minimaal vier workshops binnen een module ontvang je een certificaat met daarop de door jouw gevolgde workshops. 

MyFuture activiteiten Master

Activiteiten van MyFuture kun je op twee manieren volgen: 

1. Je schrijft jezelf in voor losse workshops en evenementen.

2. Je schrijft jezelf in voor een gehele module. Na het volgen van minimaal vier workshops binnen een module ontvang je een certificaat met daarop de door jouw gevolgde workshops. 

Ik wil mij inschrijven voor:
Ik wil mij inschrijven voor:
Ik wil mij inschrijven voor:
Ik schrijf mij in voor de volgende workshop(s):
Ik schrijf mij in voor de volgende workshop(s):

Erasmus School of Law behandelt uw gegevens vertrouwelijk. Uw ingevulde gegevens worden gebruikt voor logistieke doeleinden voor dit programma. Na het programma worden deze gegevens verwijderd. Meer informatie: https://www.eur.nl/disclaimer/privacy-statement.