Student-assistent Sanders Law Library

Op het faculteitsbureau ESL bij de Afdeling Sanders Law Library werken drie student-assistenten. De Sanders Bibliotheek heeft een juridische collectie van 25.000 banden en, samen met de UB, een omvangrijke digitale collectie. Daarnaast heeft de Sanders Bibliotheek 16 werkplekken voor masterstudenten. De studenten die hier werken zijn minimaal derdejaars, klantvriendelijk en hebben plezier in het uitzoeken van vragen van bezoekers.

Werkzaamheden

Als student-assistent ben je het aanspreekpunt (balie) voor bezoekers (ESL-medewerkers en master studenten) bij de Bibliotheek. Tot de taken van de student-assistent behoren:

• verstrekken van informatie en service aan bezoekers van de bibliotheek;
  • ondersteuning bij up-tot-date houden van de website;
  • assisteren bij beheer van de collectie;
  • beheren van de werkplekken

Voorganger

Als student-assistent bij de Sanders Bibliotheek heb je het voorrecht ouderejaarsstudenten, promovendi en professoren te mogen helpen bij het vinden van geschikte literatuur. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het beheer van deze literatuur: nieuwe boeken invoeren, oude boeken afschrijven en het uitleensysteem up to date houden zijn dagelijkse klussen. De combinatie van deze afwisselende werkzaamheden en het contact met studenten en medewerkers maken het student-assistentschap bij de Sanders Bibliotheek een ideale bijbaan naast mijn studie Rechten - Inge de Vreede (student-assistent Sanders Bibliotheek)

Voor nadere informatie kunt u terecht bij Björn Ros.