Christiaanse-Taxateur

Christiaanse-Taxateur bestuur

De Christiaanse-Taxateur is de studievereniging voor de studies Fiscale Economie en Fiscaal Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. De vereniging is ooit ontstaan uit een fusie tussen twee disputen in 1968. Ons doel is een brug slaan tussen de theorie en praktijk. We proberen dit te bewerkstelligen door verschillende activiteiten te organiseren, waaronder een bedrijvendag en studiereis, maar ook organiseren we verschillende informele activiteiten. Daarnaast proberen we voor alle fiscaal-inhoudelijke vakken een tentamentraining te organiseren. Christiaanse-Taxateur is de grootste fiscale studievereniging van Nederland en heeft de volgende functies:

Bestuur

Functies

In 2014/2015 kent Christiaanse-Taxateur de volgende posities:

 • Voorzitter
 • Secretaris
 • Penningmeester
 • Commissaris Extern
 • Commissaris Intern
 • Commissaris Media

Ervaring van een voorganger

“Naast dat ik heel veel studenten, bestuurders van andere steden en fiscalisten in de praktijk heb leren kennen, ben ik ook mijn bestuur als familie gaan beschouwen. Mijn bestuursjaar is begonnen met enorm veel leren door sponsorgesprekken te voeren wat ik nooit eerder had gedaan. Dat je veel leert is het bekende cliché, maar wat heb ik dan geleerd? Ik heb geleerd mijn eigen grenzen te verleggen, professioneel op te treden, te spreken voor grote groepen, uit mijn comfortzone te stappen, in een team samen te werken en een langetermijnvisie te creëren op professioneel niveau.  Zo heb ik dit rijtje met nog veel meer leerzame ervaringen kunnen aanvullen!” -          Agnes Maassen (Commissaris extern 2013/2014)

Sollicitatieprocedure

Wanneer de termijn opent voor het bestuur, meestal in april, kun je solliciteren door een motivatiebrief en CV op te sturen naar het oude bestuur. Na sluiting van de termijn vinden de gesprekken plaats. Als alle gesprekken hebben plaatsgevonden, wordt het nieuwe bestuur gekozen. Wanneer je wilt plaatnemen in een van onze commissies, houd de website dan in de gaten (www.christiaanse-taxateur.nl ). Als de termijnen open staan kun je solliciteren door een motivatiebrief en CV te sturen naar bestuur@christiaanse-taxateur.nl.  

Commissies

Door het jaar heen organiseert CT verschillende activiteiten, waaronder een bedrijvendag en studiereis, maar ook organiseren we verschillende informele activiteiten. Daarnaast proberen we voor alle fiscaal-inhoudelijke vakken een tentamentraining te organiseren. Naast dat je inhoudelijk bezig bent met je studie, leer je ook nieuwe mensen kennen uit andere studiejaren. Hier hebben wij natuurlijk leden nodig die commissies bekleden.

Posities

In 2014/2015 kent Christiaanse-Taxateur de volgende commissies, zie ook haar website:

 • Reiscommissie
 • Bedrijvendagcommissie
 • Aanslagcommissie
 • Congrescommissie
 • Almanakcommissie
 • Tax Jurisprudence Programme commissie

Ervaring van een voorganger

“Naast dat ik heel veel studenten, bestuurders van andere steden en fiscalisten in de praktijk heb leren kennen, ben ik ook mijn bestuur als familie gaan beschouwen. Mijn bestuursjaar is begonnen met enorm veel leren door sponsorgesprekken te voeren wat ik nooit eerder had gedaan. Dat je veel leert is het bekende cliché, maar wat heb ik dan geleerd? Ik heb geleerd mijn eigen grenzen te verleggen, professioneel op te treden, te spreken voor grote groepen, uit mijn comfortzone te stappen, in een team samen te werken en een langetermijnvisie te creëren op professioneel niveau.  Zo heb ik dit rijtje met nog veel meer leerzame ervaringen kunnen aanvullen!”- Agnes Maassen (commissaris extern 2013/2014):

Sollicitatieprocedure

Wanneer je wilt plaatnemen in een van onze commissies, houd de website dan in de gaten (www.christiaanse-taxateur.nl ). Als de termijnen open staan kun je solliciteren door een motivatiebrief en CV te sturen naar bestuur@christiaanse-taxateur.nl.

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie, stuur dan een mail naar bestuur@christiaanse-taxateur.nl of kom langs op H13-11. De kamer is geopend van maandag tot en met donderdag van 11.00 uur tot 15.00 uur.  Of kijk op de website