CIA

Criminologie in Actie (CIA) is de studievereniging van de opleiding Criminologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 2002 is CIA opgericht met als doelstelling om de criminologiestudenten naast hun colleges meer te bieden op criminologisch gebied. Inmiddels is CIA met ruim 500 leden uitgegroeid tot de grootste criminologische studievereniging van Nederland. Daarnaast wordt er twee keer per jaar een magazine uitgebracht met een oplage van 1000 stuks. CIA organiseert vele evenementen en activiteiten, waaronder lezingen, excursies en studiereizen. Criminologie In Actie is een ondervereniging van de JFR. Het allerbelangrijkste wat CIA te bieden heeft is een plek waar medestudenten elkaar leren kennen. Niet alleen tijdens vele activiteiten, maar ook tijdens één van de vele borrels. Bij CIA maak je van je studiegenootjes je beste vrienden! Binnen studievereniging Criminologie In Actie zijn er verschillende mogelijkheden om aan je cv te werken. Zo kun je solliciteren voor een bestuursfunctie of actief worden in een commissie. Alle commissies worden geleid door één van de bestuursleden. De CIA heeft de volgende functies:

Bestuur

Functies

In het jaar 2013/2014 kent de CIA de volgende posities

 • Voorzitter
 • Secretaris
 • Penningmeester
 • Commissaris Activiteiten
 • Commissaris Externe betrekkingen
 • Hoofdredacteur

Daarnaast kent de CIA verschillende commissies.

Ervaring van een voorganger

Als hoofdredacteur ben ik het afgelopen jaar primair bezig geweest met het CIA-magazine en de digitalisering daarvan. Daarnaast heb ik meegeholpen met de organisatie van de Beroepsoriëntatiedag die in Rotterdam plaatsvond. Ook heb ik me samen met een commissie gestort op de vernieuwing van de Statuten en het Huishoudelijk Reglement van CIA. Oftewel: In een bestuursjaar leer je ontzettend veel. Je moet samenwerken met je bestuursgenoten die je vooraf misschien nog helemaal niet zo goed kent. Je woont vergaderingen bij en zit vergaderingen voor bij je eigen commissie. Je leert leiding geven en delegeren. Binnen de kortste keren  beheers je de kunst van het plannen tot in de puntjes. Daarnaast doe je natuurlijk gedetailleerde ervaring op over alles wat met jouw functie te maken heeft. Daarnaast maak je ontzettend veel leuke dingen mee. Met maandelijkse borrels, studiereizen, stedentrips, feesten en constitutieborrels van andere besturen leer je medestudenten beter kennen, doe je vriendschappen op voor het leven en kom je op plekken waar je anders misschien nooit zou zijn geweest. Natuurlijk is het niet elk moment gedurende je bestuursjaar rozengeur en maneschijn. Je hebt soms wat tegenslagen te verwerken en op sommige momenten lijkt het allemaal té veel te worden. Maar aan het eind van het jaar kun je opgelucht adem halen: je hebt het met z’n zessen geflikt. En dan overheersen alle fantastische momenten! - Nienke de Munck, hoofdredacteur van het XIIe bestuur der studievereniging CIA

Sollicitatieprocedure

Tegen het einde van een collegejaar kun je solliciteren voor een bestuursfunctie door een motivatiebrief en curriculum vitae te sturen naar info@svcia.nl. Houd hiervoor de CIA-Facebook en andere informatiekanalen in de gaten. Voorafgaand aan de sollicitaties wordt een ‘bestuursinteresseborrel’ georganiseerd waar je het huidige bestuur je vragen kunt stellen.

Commissies

CIA heeft verschillende commissies. Neem hiervoor ook een kijkje op http://www.svcia.nl/commissies/. Binnen bijna elke commissie wordt een vicevoorzitter aangewezen. Deze is plaatsvervanger van de voorzitter (één van de bestuursleden) en draagt iets meer verantwoordelijkheid dan de andere commissieleden. In de loop der tijd kun je in aanmerking komen voor een positie als vicevoorzitter.

Posities

In het jaar 2014/2015 kent de CIA de volgende commissies, zie ook haar site:

 • Eerstejaarsweekendcommissie
 • Feestcommissie (FBI)
 • Uitwisselingscommissie
 • Reiscommissie (EUROPOL)
 • Acquisitiecommissie
 • Redactiecommissie
 • Activiteitencommissie
 • Interstedelijke Criminologiedagcommissie (ICD-commissie)

Sollicitatieprocedure

Aan het begin van het collegejaar worden een aantal informatiebijeenkomsten georganiseerd waar je je vragen kunt stellen over de commissies die CIA rijk is (zie de CIA-Facebook en andere informatiekanalen voor meer informatie). Hier kun je je voorkeur aangeven voor één of meerdere commissies, waarna de bestuursleden de gegadigden verdelen over de commissies. Indien je niet aanwezig kunt zijn tijdens een van de bijeenkomsten, kun je een e-mail sturen naar info@svcia.nl met je vragen en / of voorkeuren. De bestuursleden laten je dan iets weten. Indien je in de toekomst bestuurslid wilt worden, is het aan te bevelen actief lid te worden bij CIA. Zo kun je kennismaken met en je een beetje verdiepen in de vereniging.

Contact

Neem contact op met CIA via info@svcia.nl. De vereniging zit op kamer L4-55. Voor meer informatie, kijk op onze website of Facebook