De burgemeester als crimefighter

Kick-off Leergang Overheden

Criminaliteit voorkomen in plaats van bestrijden. Dat is de wens van ministers Ferdinand Grapperhaus (Justitie) en Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) en de Regioburgemeesters. Volgens de Raad van State past een burgemeester als crimefighter niet in het Nederlandse staatsbestel. Op donderdag 13 juni aanstaande wordt dit onderwerp belicht vanuit de praktijk door Burgemeester Bergmann (Middelburg).

Daarnaast bespreken Teun van Ruitenburg (criminoloog) en Marcel Smit (strafrechtadvocaat) het onderwerp vanuit de wetenschappelijke en juridische invalshoek. Graag nodigen wij u uit om deze (kosteloze) bijeenkomst bij te wonen.

Kick-off Leergang Overheden

Geïnteresseerd in dit onderwerp? En heeft u behoefte aan meer juridische verdieping? Deze bijeenkomst is de kick-off van de leergang (decentrale) overheden. Deze leergang start in september 2019 en is bedoeld voor overheidsmedewerkers die in hun dagelijkse praktijk juridisch beter toegerust willen zijn. Verspreid over acht modules gaan docenten uit de wetenschap en uit de praktijk in op diverse juridische thema’s. Meer informatie over de leergang kunt u hier vinden.

Programma 13 juni 2019

14:30 uur – Inloop met koffie & thee
15:00 uur – Inleiding door Roel de Lange (EUR) en Arjan van de Watering (THNa)
15:10 uur – Presentatie De burgemeester als crimefighter door Burgemeester Bergmann, criminoloog Teun van Ruitenburg en strafrechtadvocaat Marcel Smit.
16:30 uur – Forumdiscussie
17:00 uur – Afsluiting met hapje en drankje

Locatie

Van der Goot Building
Zaal Santander (M2-11)
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam

Aanmelden

Aanhef


Erasmus School of Law behandelt uw gegevens vertrouwelijk. Uw ingevulde gegevens worden gebruikt voor logistieke doeleinden voor deze leergang en eventuele toekomstige mailings. Na de leergang worden deze gegevens verwijderd. Meer informatie: https://www.eur.nl/disclaimer/privacy-statement.