Studiekeuzeactiviteit

Studiekeuzecheck ESL

De overheid heeft bepaald dat, als je aan de universiteit wilt gaan studeren, je je vóór 1 mei moet inschrijven. Het doel van deze maatregel is dat je een bewustere keuze maakt en daardoor meer kans hebt op studiesucces. Erasmus School of Law helpt je graag bij het maken van de juiste studiekeuze!

 • Kom je studeren aan Erasmus School of Law? Nadat je je hebt aangemeld voor een bacheloropleiding aan Erasmus School Law ontvang je begin februari 2016 per e-mail een vragenlijst (studiekeuzecheck). Op basis van je antwoorden, ontvang je van ons feedback. Het is dus geen selectie. Het invullen van deze vragenlijst is echter wel een verplicht onderdeel van je inschrijving.

   

   

 • Een goede studiekeuze is belangrijk om succesvol te zijn in je studie. De vragenlijst helpt je om te kijken of je een studie hebt gekozen die aansluit bij jouw interesses, capaciteiten en verwachtingen. Het is een manier om jou te helpen in één keer de juiste studiekeuze te maken. Een snelle studiekeuze kan op korte termijn stress wegnemen, maar op de lange termijn kan het een keuze blijken die onvoldoende bij je past. Het is dus belangrijk om je goed te oriënteren en actief aan de slag te gaan met je studiekeuze.

   

   

  • Bij Erasmus School of Law kies je niet alleen voor de studie Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht of Criminologie, maar ook voor een actief onderwijssysteem: Probleem Gestuurd Leren. Het is belangrijk dat je vooraf kennis maakt met deze manier van studeren. Een van de manieren om dit te doen, is jezelf in te schrijven voor een meeloopdag. Daarnaast vinden wij het van belang dat je een keer op de Erasmus Universiteit geweest bent, bijvoorbeeld door naar de Open Dag te komen. Niet alleen leer je op deze manier inhoudelijk meer over te opleiding, maar maak je ook alvast kennis met de omgeving waarin je terecht komt op het moment dat je aan een studie aan Erasmus School of Law begint.

    

    

  • De studiekeuzeactiviteit wordt georganiseerd voor scholieren die zich naar onze mening te weinig hebben georiënteerd op een vervolgopleiding. Dit is een dagdeel waarop je samen met andere aankomende studenten actief kennismaakt met de opleiding. Deelname aan deze activiteit is voor sommige studenten verplicht. Dit is afhankelijk van de feedback die je van ons ontvangt nadat je de digitale vragenlijst hebt ingevuld. Word je uitgenodigd door ons voor één van deze dagen? Dan ben je verplicht deze bij te wonen.

   Heb je bovenstaande stappen doorlopen en heb je je voldoende georiënteerd op een vervolgopleiding? Dan geldt de studiekeuzeactiviteit niet voor jou.

    

    

  • Neem dan contact op met de studievoorlichters van Erasmus School of Law.
   Hans Kroon, Xenia Hagemeijer of Renée van Hemert.
   E-mail: studievoorlichting@law.eur.nl
   Telefoon: 010 408 1571