Veel gestelde vragen

Current facets (Pre-Master)

Veel gestelde vragen m.b.t. Personal Metis

 • U logt in met uw ERNA-naam 12345abc (zonder @eur.nl!) en password. Logt u voor de eerste keer in, vul dan uw ERNA-naam in en kies vervolgens 'password forgotten/reset', vul uw werk-emailadres in en u ontvangt per mail de inloggegevens.
  Mocht u hierna toch nog problemen ondervinden met het inloggen, neemt u dan contact op Karin van Aken (vanaken@law.eur.nl).

 • Als u uw password vergeten bent, kiest u de optie 'password forgotten/reset' en vult u uw werk-emailadres in. U ontvangt dan via de mail inloggegevens. 
  Mocht u hierna toch nog problemen ondervinden met het inloggen, neemt u dan contact op met Karin van Aken (vanaken@law.eur.nl).

 • Alle publicaties die van belang zijn voor uw persoonlijke pagina, uw functioneringsgesprek, de Sanderskwalificatie en visitatierapporten registreert u in Metis. Het is ook belangrijk dat u, in ieder geval van de wetenschappelijke publicaties, een kopie van het artikel, doorstuurt naar Repub. De UB zorgt er voor dat de handle automatisch aan uw publicatie wordt toegevoegd. Het uploaden van het artikel is mogelijk via de knop 'upload full text' (onderste balk, laatste knop: tekst met opwaarts pijltje).

 • Sinds Personal Metis altijd online beschikbaar is, kan iedereen zijn/haar publicaties op elk tijdstip registreren. Op basis van de in Personal Metis geregistreerde publicaties worden overzichten uitgedraaid t.b.v. de functioneringsgesprekken, de Sanderskwalificatie, jaarverslagen etc.

 • Auteurs kunnen onder verschillende namen publiceren. De Metis-database registreert auteurs door middel van een uniek onderzoeksnummer. Verschillende namen kunnen aan dit nummer worden gelinkt: een voorkeursnaam (gekenmerkt door een 'P' - preferred) en verschillende aliassen (gekenmerkt door een 'A' - alias). Als er verschillende namen voorkomen in de database voorkomen, ALTIJD de naam selecteren waar een 'P' voor staat.

 • Er zijn bepaalde regels afgesproken over hoe tijdschriften worden geregistreerd in Metis. Daarom kan alleen de Metisbeheerder tijdschriften toevoegen aan de database. Als u een tijdschrift wilt laten registreren neemt u dan contact op met Karin van Aken (vanaken@law.eur.nl)

 • In de notitie 'Definitie afspraken wetenschappelijke publicaties VSNU' vindt u een overzicht welk soort publicaties onder welke categorie vallen.

 • Standaard is bij ESL de Engelse versie van Personal Metis geïnstalleerd. Mocht u liever met de Nederlandstalige versie werken, neemt u dan contact op met Karin van Aken (vanaken@law.eur.nl).

 • Ingevoerde publicaties zijn de dag na invoer op de persoonlijke pagina zichtbaar.

 • Er is een stap-voor-stap-handleiding beschikbaar, maar ook in Personal Metis zelf is een uitgebreide 'Userguide' beschikbaar.

 • Als op de oude persoonlijke pagina een foto zichtbaar was, is die foto ingelezen in Promas en zichtbaar op de nieuwe pagina. Wilt u graag een foto op uw pagina, dan moet u eerst toestemming geven om de foto op uw pagina te zetten. Dit kunt u zelf doen door, na inloggen op Sin-Online, op uw Sin-Online medewerkerspagina aan de linkerkant op 'Personal Data Protection Act' te klikken. Door middel van een vinkje kan aangegeven worden of uw foto gepubliceerd mag worden. Vervolgens kan de Metisbeheerder uw foto in Promas inlezen.

 • In Promas kunt u bij 'Research - Publications' uw kernpublicaties selecteren. Promas is te bereiken via de knop 'Profiles' in de bovenste groene balk (knop rechts). Via 'Promas/Profiles' kunt u informatie toevoegen aan uw persoonlijke profielpagina.

 • Accordering geschiedt achteraf (in februari/maart van het volgend jaar) o.b.v. een uitdraai uit Metis.  De sectieleider/programmadirecteur accorderen of de publicatie daadwerkelijk een wetenschappelijke publicatie is.