Research Institutes

Nieuws & Events ESBL

• ESBL - VNG Belastingconferentie 2018

ESBL glanst op VNG Belastingconferentie 2018

Komt er straks een baatbelasting 2.0? Deze vraag werd behandeld tijdens workshops op de VNG Belastingconferentie (12 en 13 maart 2018) door Arjen Schep, samen met Tijmen Smit. Aan een enthousiaste zaal werd uiteengezet hoe de gemeente duurzaamheid kan stimuleren door middel van een interessant nieuw financieringsstelsel, waarbinnen de baatbelasting een cruciale rol speelt.

Verder liet het ESBL zich zien in een speciaal themanummer van Belastingblad: ‘naar een duurzaam belastingklimaat’. Alle deelnemers van de VNG-conferentie ontvingen dit themanummer. Hierin benadrukt Jan Monsma dat het thema ‘duurzaamheid’ veel uitdagingen kent. Uitdagingen die om creatieve oplossingen vragen, waarbij het ESBL graag bereid is een bijdrage te leveren.

• ESBL - NOS Journaal

ESBL in NOS Journaal

Het ESBL deelt graag zijn kennis over lokale belastingen met een breed publiek. Zie de recente optredens voor het NOS Journaal en Radio1 (met Anneke Monsma), maar eerder ook voor BNR Nieuwsradio, NOS radio en tv, Omroep Zeeland, de Volkskrant, Dagblad de Gelderlander en Leidsch Dagblad.

Tevens verzorgen we lezingen en cursussen over lokale belastingen, voor organisaties als de rechterlijke macht, universiteiten, de Belastingdienst, gemeenten, VNG, LVLB, Academie Lokale Belastingen, Involon, Stichting CLOK en non-profit-organisaties. We delen onze kennis bovendien met internationale organisaties en collegae.

Ook een vraag over lokale belastingen? Bel of mail ons gerust.

• Deelnemers Tokio reis

ESBL gaat internationaal: van hier tot Tokio

Van 20 tot 23 februari was Arjen Schep namens het ESBL in Tokio waar hij een tweetal lezingen hield. Hij was daar op uitnodiging van de Asian Development Bank op de door hen georganiseerde Workshop on Tax Policy for Domestic Resource Mobilization en de aansluitende Seminar on Property Tax Reform.

Naast de Asian Development Bank waren bij de organisatie ook de Study Group on Asian Tax Administration and Research (SGATAR) en de Organisatioen for Economic Co-operation and Development (OECD) betrokken. De lezingen die Arjen daar hield waren getiteld: Strategies for Property Tax Reform en Property Tax System of The Netherlands.