Studeren in het buitenland

Erasmus School of Law (ESL) wil haar studenten optimale ontplooiingskansen bieden. Daarbij is een buitenlandervaring onmisbaar. ESL werkt samen met meer dan 70 buitenlandse partneruniversiteiten, zowel binnen als buiten Europa. Onze studenten kunnen daar een periode studeren. Om studenten te stimuleren deze kans te benutten heeft het ESL TalentFund dit project omarmd. Het fonds verlaagt de financiële drempel voor de student.

Voor de nabije toekomst streeft ESL ernaar dat 25% van onze studenten een buitenlandervaring opdoet. Zo kunnen wij samen onze studenten optimaal voorbereiden op een succesvolle carrière in de beroepspraktijk of een inspirerend vervolg in de wetenschap.

  • “Het is zeer waardevol dat studenten een periode in het buitenland studeren. Je ontwikkelt je academisch denken in een internationale context, leert een nieuwe cultuur kennen en wordt zelfstandiger. Ook voor werkgevers telt buitenlandervaring. De ambitie is dat 25% van onze studenten bij één van onze partners een aantal maanden in het buitenland gaat studeren”. 

    Prof.dr. Elaine Mak