Frank van Tienen

De master heeft mij geholpen bij het ontwikkelen van inzicht in staatsrechtelijke verhoudingen.

Frank van Tienen

Alumnus master Staats -en Bestuursrecht 2014-2016

Mijn naam is Frank van Tienen. Ik heb Nederlands recht en Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam gestudeerd. In de bachelor Rechtsgeleerdheid vond ik het vak Staatsrecht zeer interessant. In het laatste jaar van mijn bachelor heb ik gewerkt als student-assistent op de sectie Staats -en Bestuursrecht. Hier werd mijn interesse voor de master Staats- en Bestuursrecht gewekt. Naast het staatsrecht bleek ook het bestuursrecht een aansprekend vakgebied te zijn.

Ik heb de master als erg leuk ervaren. Met name, omdat het onderwijs kleinschalig is. Er is veel persoonlijk contact met de docenten, waardoor je makkelijk vragen kunt stellen. Dit zorgt ervoor dat je een verdiepingsslag maakt ten opzichte van de bachelor. Je gaat in de master dieper in op de stof, je leert het 'grote plaatje' overzien en je wordt uitgedaagd om (nieuwe) verbanden in de lesstof te ontdekken. Het is meer dan alleen stampen voor tentamens. Daarnaast wordt veel ruimte geboden om zelf te kiezen over welk ontwerp je essays en de masterscriptie wilt schrijven.

Op dit moment ben ik werkzaam als advocaat bij Pels Rijcken. Pels Rijcken is gevestigd in Den Haag, en in tegenstelling tot veel andere grote advocatenkantoren niet aan de Amsterdamse Zuidas. Pels Rijcken is het kantoor van de landsadvocaat. Dat betekent dat de Staat een belangrijke cliënt is van ons kantoor. Ook veel andere overheden, zoals gemeenten, provincies en toezichthouders, zijn cliënt bij ons. Zelf ben ik werkzaam op de sectie Bestuursrecht. Ik treed op als advocaat voor overheden in procedures, maar ik geef ook vaak juridisch advies aan overheden. Omdat ik mij onder meer bezig houd met het economisch bestuursrecht procedeer ik regelmatig bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven. Verder houd ik mij met uiteenlopende bestuursrechtelijke onderwerpen bezig, waaronder bijvoorbeeld openbaarheid van bestuur. Pels Rijcken is een van de weinige kantoren waar staatsrechtelijke vragen een rol spelen. De master heeft mij zeker geholpen bij het ontwikkelen van inzicht in staatsrechtelijke verhoudingen. Daarnaast krijg je in de master een goede basis in het bestuursprocesrecht mee. Dat komt zeker van pas bij het procederen!

Aan aankomend studenten wil ik graag meegeven dat je moet kiezen voor een master die je interesseert. Maak gebruik van de vrijheid die je hebt om je in onderwerpen te verdiepen die je aanspreken! Dat maakt het studeren zo veel makkelijker!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen