Opleidingen voor professionals en executive opleidingen

De afdeling bestuurskunde biedt een reeks programma's aan professionals in de publieke sector. Deze opleidingen worden zowel in Rotterdam als ter plaatse bij organisaties aangeboden. Ons reguliere aanbod bestaat uit de volgende opleidingen:

Postacademische opleidingen en cursussen


Master of Science in Bestuurskunde (MSc) - Avondprogramma

  • Voor professionals in beleid en management bij overheid en maatschappelijke organisaties.
  • Het avondprogramma Bestuurskunde is bedoeld voor mensen die al minimaal twee jaar werkzaam zijn in een beleids- of managementfunctie in het publieke domein en eerder een hbo- of wo-opleiding hebben afgerond. Het programma start ieder jaar in september, met twee avonden in de week colleges. De nominale duur van het programma is twee jaar. De voertaal is Nederlands. 


MPIM - Master of Public Information Management (MSc) i.s.m. PBLQ HEC

  • U behoort tot de doelgroep wanneer u manager, projectleider of adviseur bent met een academisch werk- en denkniveau. U bent gedreven, ondernemend, heeft enige jaren werkervaring en heeft interesse in of ambities op het raakvlak van management, ICT en overheid.
  • De Master of Public Information Management is een samenwerking tussen de Erasmus Universiteit, Faculteit Sociale Wetenschappen en PBLQ HEC. De opleiding duurt 24 maanden. De colleges vinden elke week op vrijdag plaats in Den Haag. 

 

MPHRS - Master of Public Human Resource Strategy (MSc) i.s.m. PBLQ ROI

  • U behoort tot de doelgroep wanneer u HRM-er, bedrijfskundige, organisatieontwikkelaar of veranderaar bent binnen een publieke organisatie die op strategische posities zit of daar terecht wil komen. Deelnemers hebben HBO+ of academisch werk- en denkniveau, ruime werkervaring in het vakgebied en zijn gedreven en ondernemend.
  • De Master of Public Human Resource Strategey is een samenwerking tussen de Erasmus Universiteit, Faculteit Sociale Wetenschappen en PBLQ ROI. De opleiding duurt 24 maanden. De colleges vinden elke week op woensdag plaats in Den Haag. 


Cursus Rekenkameronderzoek

  • Voor hbo- en wo-afgestudeerden die beroepshalve betrokken zijn bij de organisatie en uitvoering van rekenkameronderzoeken op provinciaal en gemeentelijk niveau. De cursus is bedoeld voor voorzitters, secretarissen en leden van rekenkamers en rekenkamercommissies. De cursus is ook geschikt voor onderzoekers van provinciale en lokale rekenkamers en rekenkamers van waterschappen.
  • De vijfdaagse cursus wordt aangeboden in twee blokken van respectievelijk drie en twee dagen. 

 

Masterclass Procesmanagement

De tweedaagse Masterclass Procesmanagement richt zich op de kwaliteit van het besluitvormingsproces. Het idee is dat een goed verlopen proces bijdraagt aan de kwaliteit van het inhoudelijke resultaat.

 


In-house opleidingen en opleidingen op maat

De opleiding Bestuurskunde kan ook voor uw organisatie en uw medewerkers een cursus op maat ontwikkelen.