Pre-master

Master Bestuurskunde

Dr. Jacko van Ast, coördinator

“Pre-masterstudenten kijken na afloop altijd zeer tevreden terug op de multidisciplinaire en intensieve wijze waarop ze zich hebben bezig gehouden met actuele maatschappelijke onderwerpen. De inspanningen zijn het volledig waard.”


Wat houdt de pre-master in?

In de eenjarige pre-master leer je actuele maatschappelijke vraagstukken te analyseren vanuit een multidisciplinair perspectief. Je ontwikkelt kennis over beleid en management binnen het openbaar bestuur. Je volgt kernvakken uit de bachelor om je kennis bij te spijkeren, zodat je vervolgens kan instromen in de master in Bestuurskunde.

Voor wie bestemd?

Voor studenten met een brede belangstelling en oog voor de publieke sector. Deze pre-master is gericht op studenten met een afgeronde hbo-opleiding of een wo-bachelor anders dan Bestuurskunde die willen instromen in de master in Bestuurskunde.

Onderwijsprogramma

Tijdens de pre-master volg je niet alleen hoorcolleges, maar neem je ook deel aan werkgroepen waarin je met de geleerde stof aan de slag gaat en je je professionele vaardigheden ontwikkelt. In blok 3 en blok 7 volg je een werkgroep gebaseerd op de onderwijsmethode Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Dit betekent dat je in een kleine groep van maximaal 12 studenten aan de slag gaat met een casus onder begeleiding van een tutor. 

Curriculum

Klik op een vaknaam om de beschrijving van het vak te bekijken.

Blok 1

Blok 2  

Blok 3

Blok 4

Minor Beleid en Management in de Publieke Sector (blok 1 & 2)

15 ECTS

Designing Social Research

6 ECTS

Global & European Governance

7.5 ECTS

Atelier Inleiding Bestuurskunde (blok 1 & 2)

1.5 ECTS


 

Blok 5

Blok 6

Blok 7

Blok 8

Political Philosophy and Democracy

7.5 ECTS

Organisational & Policy Consultancy 
7.5 ECTS 

Bestuurskundig Practicum (blok 7 & 8)

9 ECTS

 

 

Economics, Welfare &
Distribution

6 ECTS

 

Totale studielast: 60 ECTS

Onderwijsprogramma onder voorbehoud van wijzigingen. Aan de bovenstaande informatie (inclusief de informatie in de links) kunnen geen rechten worden ontleend. 

Na je pre-master

Na het afronden van het pre-masterjaar kun je doorstromen in de master Bestuurskunde. Je specialiseert je verder als bestuurskundige en kiest een van de specialisatierichtingen op het gebied van:

Na je pre-master kun je je ook aanmelden voor een van de Engelstalige masterspecialisaties in Bestuurskunde. Let op: je hebt geen recht op automatische toelating tot deze Engelstalige programma’s, omdat de toelating voor deze programma’s op basis van selectie is.

Ben je benieuwd naar je carrièremogelijkheden na het behalen van je master in Bestuurskunde? Lees hier waar je allemaal aan de slag kan als afgestudeerde bestuurskundige.