Overzicht exposities

De keuze van de postkamer

Erasmus Gallery - 22 september t/m 31 oktober 2017

De EUR verzamelt al meer dan 50 jaar kunst, onder meer om studenten en medewerkers in aanraking te laten komen met kunst.

Hoe wordt er door de werknemers van de EUR gekeken naar de kunstcollectie?

We vroegen de mensen van de afdeling Documentary Information (voorheen bekend als Post & Logistiek) om werk te selecteren voor een tentoonstelling in de Erasmus Gallery.

Er volgde een levendig gesprek waarin besloten werd om te selecteren op gevoel. ‘Met kunst is het net als met muziek. Het raakt je of het raakt je niet’.

Met een open en onbevangen blik is men de database en de depots ingedoken, met deze frisse en diverse tentoonstelling als resultaat.

Wij nodigen u graag uit om deze tentoonstelling te bezoeken. De tentoonstelling is te zien tot en met 31 oktober 2017.

Met dank aan de medewerkers van Documentary Information:
Said El Hamdi, Peter van der Ham, Milton Liauw-A-Fong, Kees van Kleij, Ruud Stolk.

Erasmus Gallery AB-57 tentoonstelling De keuze van de postkamer, ma-vrij 9-18
Erasmus Universiteit Rotterdam, gang van  Erasmus Building (A-) naar Theil Building (C-) 
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
info kunstzaken EUR
T (010) 408 2802 
art-affairs@eur.nl

Henri Jacobs + Koen Taselaar

Erasmus Gallery - 13 april t/m 7 juli 2017

Voor het eerst is het werk van Koen Taselaar en Henri Jacobs samengebracht in de duo-tentoonstelling JA TA TA JA in de Erasmus Gallery, Erasmus Universiteit Rotterdam. Voor deze gelegenheid gaan Taselaar en Jacobs een samenspel aan waarbij het werk niet alleen naast elkaar maar ook letterlijk over elkaar heen gepresenteerd zal worden.

In het werk van Koen Taselaar (1986) staan naast het beeld vaak letters en tekst centraal. Bestaande of zelf gemaakte letters en lettertypes worden door Taselaar gecreëerd, gestapeld, gestructureerd en samengesteld als tekst en als vorm, waardoor er een enorme gelaagdheid ontstaat. Zijn vaak humorvolle vindingrijkheid en directe manier van werken stralen vrijheid en grenzeloosheid uit.

De tekeningen van Henri Jacobs (1957) worden gekenmerkt door een virtuoze techniek, zeer nauwkeurig en speels tegelijkertijd. Sinds 2003 werkt Jacobs aan het project 'Journal Drawings", een voortdurende serie tekeningen waarin Jacobs steeds opnieuw met uiterste precisie motieven en vormen ontwikkelt. In het werk van Jacobs zijn vaak verwijzingen te vinden naar de kunstgeschiedenis en kunstenaars zoals bijvoorbeeld Matisse en Jasper Johns.

Naast tekeningen maakt Jacobs ook wandkleden. Voor de trappenhuizen van de gerenoveerde UB van de Erasmus Universiteit heeft Jacobs twee grote wandkleden ontworpen, die te zien zijn na de openstelling van de UB mei 2017.

Erasmus Gallery AB-57 tentoonstelling JA TA TA JA: 13/04 tot 7/7, ma-vrij 9-18 
Erasmus Universiteit Rotterdam, gang van A- naar C-gebouw
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
info kunstzaken EUR
T (010) 408 2802
art-affairs@eur.nl