Parkeerregels motorvoertuigen

Campus Woudestein wordt dagelijks bezocht door vele mensen, zoals studenten, medewerkers en leveranciers. Al deze mensen willen graag parkeren op de campus. Dat vraagt om een parkeerbeleid. Hier leest u meer over het parkeerbeleid en de algemene voorwaarden parkeervoorzieningen.

Wielklem

Op campus Woudestein gelden voor motorvoertuigen behalve algemene verkeersregels, ook specifieke algemene voorwaarden parkeervoorzieningen.

De Beveiligingsdienst let op naleving hiervan. Onderdeel van de algemene voorwaarden parkeervoorzieningen is dat de Beveiligingsdienst in bepaalde gevallen een wielklem kan aanbrengen of een voertuig kan laten wegslepen.

Wanneer plaatst de beveiligingsdienst een wielklem?

  • Als een motorvoertuig geparkeerd staat:
    - op een mindervalidenparkeerplaats zonder EU gehandicaptenparkeerkaart;
    - voor in- en uitgangen;
    - bij gemarkeerde stoepranden;
    - op plaatsen waar dit (mogelijk) gevaar of hinder geeft.
  • Als een motorvoertuig op camera is geregistreerd tijdens ‘meetreinen’ (d.w.z. zonder betalen met een ander motorvoertuig de campus verlaat). Bij het eerstvolgende bezoek aan de campus wordt een wielklem geplaatst.

Verwijderen wielklem

Als de beveiliger een wielklem plaatst, brengt hij op het motorvoertuig een waarschuwing aan.

Voor het laten verwijderen van een wielklem neem je contact op met de beveiligingsloge (W Building), telefoon (010) 408 1035. De kosten voor het verwijderen van een wielklem zijn € 25,00.

Motorvoertuigen met wielklem waarvoor zich na 14 dagen niemand heeft gemeld, kunnen worden weggesleept. De kosten zijn voor kentekenhouder. Na 28 dagen kan een weggesleept voertuig worden overgedragen aan de Gemeente Rotterdam.