CONNECT Mentor programma

Welkom & intro | Bram Steijn, vice-decaan onderwijs

Welkom Bram Steijn CONNECT Mentor programma

Voor wie is het CONNECT Mentor programma bedoeld?

Alle eerstejaars studenten kunnen zich aanmelden voor het ESSB CONNECT mentorprogramma. Als mentee word je begeleid door een mentor uit het tweede of derde jaar van dezelfde opleiding. Dit mede door middel van persoonlijk contact en diverse academische en social life georiënteerde trainingen die je ontwikkeling versterken. Met het programma wil ESSB zich inzetten om studentenwelzijn te verbeteren door nieuwe studenten zich snel thuis te laten voelen bij de EUR. Je thuis voelen motiveert en draagt namelijk positief bij aan jouw studieprestaties en –ervaring.

Het programma is bedoeld voor eerstejaars studenten van alle ESSB bachelors:

 • Bestuurskunde (NL)
 • Sociologie (NL)
 • Psychologie (NL)
 • Pedagogische Wetenschappen (NL)
 • International Bachelor Psychology (EN)
 • Management of International Social Challenges (EN)

Programmadoelen

Het CONNECT mentorprogramma van ESSB is bedoeld om alle nieuwe eerstejaars Bachelor studenten (= JIJ!) bij ESSB te verwelkomen en jou te helpen bij een zo soepel mogelijke overgang naar de cultuur van het universiteits- en studentenleven.

Samen met een kleine groep van studiegenoten word je toegewezen aan en verbonden met een studentmentor (een ESSB tweede-/derdejaars- of masterstudent). Via verschillende bijeenkomsten is je mentor je eerste aanspreekpunt en je ‘gelijke’ voor praktische, universitaire en studentenleven gerelateerde vragen, en indien van toepassing, word je doorverwezen naar de verantwoordelijke afdeling. Ook worden er vanuit het CONNECT team trainingen en workshops georganiseerd waar je deel aan kan nemen.

Omdat je mentor zijn/haar eerste jaar op de universiteit heeft meegemaakt, kunnen ze perfect hun ervaringen, levenslessen en tips & tricks met je delen. Hierdoor verzamel je over de nodige info om zelf een weloverwogen beslissing te nemen over bijvoorbeeld welke manieren van studeren (persoonlijk) het beste bij jou past.

Tijdens het programma leer je over je universitaire levenslijnen:

 • Je weg vinden op de EUR en in de stad Rotterdam: op de campus en de online faciliteiten, zoals de EUR-systemen, belangrijkste webpagina's waar je het antwoord op je vraag(en) kunt vinden en/of afdelingen waar je terecht kunt als je extra hulp nodig
 • Contact maken met medestudenten en leeftijdsgenoten, nieuwe vrienden maken en vooral je thuis voelen
 • Studievaardigheden: Hoe maak je je eigen beste studieplanning? Hoe beheert u uw tijd en de rijke informatie waaraan u wordt blootgesteld? Hoe voorbereiden op examens?

Aanmelden

Onze mentoren zijn enthousiast en willen jou ontmoeten en begeleiden tijdens de eerste periode van je studie. Het is een uitstekende manier om contact te maken en te leren van een ervaren medestudent en jouw studiegenoten. Dus waarom nog langer wachten? Meld je nu aan via het aanmeldformulier.

Mocht je nog vragen hebben over het CONNECT Mentor programma, neem dan gerust contact met ons op, mentorprogramme@essb.eur.nl.

Namens ESSB,

Team CONNECT Mentor programma

Erasmus School of Social and Behavioral Sciences

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen