Lunchwebinar: Autisme en COVID-19

Kamer
Ticket informatie

Aanmelden Voeg toe aan agenda

Op vrijdag 10 december van 12:00 – 12:30 uur organiseert het Rotterdam Autism Consortium (R.A.C.) een lunchwebinar over het ‘Autisme & COVID-19’ onderzoek. Dr. Linda Dekker, dr. Femke Truijens en Linde Hooijman, MSc. onderzoekers van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), gaan de eerste onderzoeksresultaten delen over de invloed van de lock-down op kinderen met ASS en hun gezin.

De COVID-19 pandemie heeft iedereen voor een uitdaging gesteld. Met de nieuwe norm van het thuiswerken, het tijdelijk dichtgaan van onderwijsinstellingen en afstand houden van familie, vrienden en collega’s hebben we de afgelopen 1,5 jaar aan veel nieuwe maatregelen moeten wennen om de verspreiding van het virus zo veel mogelijk proberen tegen te gaan. De maatregelen hebben op iedereen impact gehad, maar kunnen in het bijzonder impact hebben (gehad) voor kinderen en adolescenten met ASS en hun ouders. De situatie doet namelijk een groot beroep op capaciteiten waarin veel van de kinderen/adolescenten met ASS normaal gesproken al problemen kunnen ervaren, met name qua sociaal contact en het omgaan met veranderingen.

Bij onderzoekers vanuit de EUR, Youz, Yulius en het Erasmus MC – Sophia KJPP ontstonden er tijdens het begin van de pandemie vragen over de impact die deze periode zou hebben op kinderen/adolescenten met ASS en het gezin. Voorbeelden van vragen die opkwamen waren: Zou het wegvallen van sociale contacten als prettig worden ervaren? Hoe reageren de kinderen op de constant veranderende maatregelen? Is het mogelijk om specifiek kwetsbare groepen te identificeren of juist beschermende factoren? Heeft de zorg door kunnen gaan? En hoe is de informatievoorziening vanuit de verschillende betrokken partijen ervaren? Om hier een beeld van te krijgen is het ‘Autisme & COVID- 19’ onderzoek opgezet.

Inhoud

In het lunchwebinar zal ingegaan worden op de ervaren impact op kinderen met ASS & hun verzorgers gedurende een periode met strikte COVID-19 maatregelen. Hierbij zullen resultaten gedeeld worden voor relevant zijn professionals die werken met kinderen met ASS en het gezin.

Voor wie?

Het webinar is voor geïnteresseerde professionals werkzaam bij de Erasmus Universiteit Rotterdam, het Erasmus MC – Sophia, Youz of Yulius. Specifiek voor clinici en onderzoekers die werken met kinderen of gezinnen met kinderen met autisme.

Aanmelden

Het lunchwebinar is gratis en toegankelijk voor werknemers van de EUR, het Erasmus MC – Sophia, Youz en Yulius. Aanmelden kan middels het invullen van een online formulier, deze is te vinden door op de link te klikken of de QR-code te scannen.

Vragen?

Als u voor het webinar al een specifieke vraag heeft kunt u die insturen naar autisme@essb.eur.nl
Tijdens het webinar zal er ook de gelegenheid zijn om via de chat vragen te stellen.

Wel interesse maar niet in staat het webinar live bij te wonen; na afloop zal er een video-opname beschikbaar komen.

Vergelijk @count opleiding

• @title