Toelating en inschrijving: Checklist

De procedures van aanmelding, toelating en inschrijving zijn niet bij elke universiteit en binnen een universiteit hetzelfde. Om je een idee te geven van het proces voor je aan je opleiding begint, hebben we een overzicht gecreëerd om details te verduidelijken.

Lees alsjeblieft de informatie in onderstaande checklist zorgvuldig door om je toelating en inschrijving met succes te voltooien. Mocht je moeilijkheden tegenkomen of zorgen hebben met betrekking tot onderstaande onderwerpen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

CHECKLIST: TOELATING

Voorwaarde: Je aanmelding wordt pas afgerond nadat je hebt voldaan aan de vereisten in het toelatingsbericht en pas nadat je ons daarvan op de hoogte hebt gebracht door middel van het indienen van bewijs daarvan. Zorg er voor dat je dit niet later doet dan 20 augustus.

Documenten toesturen: Check de details hier.

Bewijs van toelating: Het aanbod van (on)voorwaardelijke toelating ontvang je alleen digitaal in je e-mail en is een jaar geldig. Bewaar het bericht dus goed.

CHECKLIST INSCHRIJVING

Upload je pasfoto: Nadat je je hebt aangemeld voor onze opleiding is er een belangrijk, automatisch bericht naar je gestuurd (alleen van toepassing voor niet-EUR studenten die nog geen foto hebben geüpload). Deze e-mail bevatte instructies om je digitale foto te uploaden in het systeem. 

Betalen van collegegeld: Zorg ervoor dat je de machtiging van betaling van je collegegeld geregeld hebt VÓÓR 31 augustus. Het bedrag van het door jou te betalen collegegeld kun je vinden op de webpagina betaling van collegegeld. Als je twijfels of vragen hebt, adviseren wij je om contact op te nemen met het Erasmus Studenten Service Centrum.
Immigratie (mits toepasselijk): Je gegevens zullen worden doorgestuurd naar Immigration Desk tijdens je aanmelding en zij zullen contact met je opnemen als immigratie toepasselijk is in jouw geval. Neem alsjeblieft direct contact op met hen wat betreft immigratie gerelateerde zaken. Laat het ons echter wel weten als je 2,5 maand voor aanvang van je opleiding nog niets van ze hebt gehoord. Als je al een verblijfsvergunning hebt, neem dan direct contact met Immigration Desk op en vraag ze of je nog iets moet doen met betrekking tot immigratie.
Roosters: Het definitieve rooster in de leeromgeving is medio/eind augustus zichtbaar. Voorlopig kun je het rooster bekijken via de Courseguide. Typ de naam in van het vak dat je volgt en zie het lesrooster aan de rechterkant. Rond eind juli zijn de roosters van komend jaar klaar, tot juli ben je vrij om de academische kalender en het lesrooster van het huidige academische jaar te bekijken om je planning vorm te geven. Let er echter wel op dat deze voor volgend jaar anders kunnen zijn.
Check de voortgang van de behandeling van je inschrijfverzoek: Zolang je inschrijfverzoek in studielink de status ''verzoek ingediend'' heeft, sta je nog niet ingeschreven. Dat is pas het geval als je status verandert naar 'ingeschreven'. Je inschrijving moet zijn afgerond vóór 1 september. We adviseren je daarom om in studielink je status, de detailpagina van je inschrijfverzoek én de berichten die je van ons ontvangt goed in de gaten te houden. Neem tijdig contact op met Erasmus Studenten Service Centrum als voor jou niet duidelijk is waarom je inschrijving nog niet is afgerond.

Collegekaart en Bewijs van Inschrijving: Je bent ingeschreven zodra de status van je inschrijfverzoek in studielink is veranderd van ''verzoek ingediend'' naar ''ingeschreven''.

Binnen twee weken nadat de status van je inschrijfverzoek in Studielink is veranderd van ''verzoek ingediend'' naar ''ingeschreven'' ontvang je per post je Collegekaart en Bewijs van Inschrijving op het correspondentieadres dat je hebt opgegeven via Studielink. Studenten met een internationaal correspondentieadres ontvangen de collegekaart en het bewijs van inschrijving via de opleiding.

Heb je al eens eerder bij ons gestudeerd, dan kun je je bewijs van inschrijving downloaden via Osiris Student

Toelating uitstellen?

Het toelatingsaanbod dat je van ons ontvangt is één jaar geldig. Mocht je je opleiding een jaar later willen beginnen, dan kunnen we je toelating eenmalig uitstellen. Je dient je dan volgend academisch jaar opnieuw in te schrijven (precies dezelfde procedure en documenten). Vergeet dan niet een scan van het toelatingsaanbod (“(on)voorwaardelijk toegelaten”-e-mail) toe te voegen bij de aanvullende documenten.