Studio Erasmus | Dinsdag 19.09

Complotdenkers, Backstreet Boys en Duitse verkiezingen in Studio Erasmus

De Erasmus Universiteit over de actualiteit en het laatste academische onderzoek - dat is Studio Erasmus. Verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord. Op dinsdag 19 september 2017 in Theater Rotterdam staan o.a. op het programma:
 

  • Wat gaat Duitsland doen? - Kees van Paridon, hoogleraar Economie bij Erasmus School of Social and Behavioural Sciences, over Duits-Nederlandse Betrekkingen, Prinsjesdag en over de Bondsdagverkiezingen van 24 september (en wat die betekenen voor de geopolitieke machtsverhoudingen, voor Nederland en Europa). 
  • Wie is hier nou gek? - Socioloog Jaron Harambam doet onderzoek naar complotdenkers, hun massale opkomst en hun impact op de samenleving. 
  • Levenslang fan van een boyband - Simone Driessen ging met die hard fans naar een concert van de Backstreet Boys voor hara studie naar muziek, nostalgie en identiteit. 
  • Hoeveel ambtenaren heeft een gemeente nodig? - Hoogleraar Productiviteit van de Publieke Sector Jos Blank over het nut van bezuinigingen bij de overheid. 

En livemuziek van CUB, de huisband van het Erasmus University College. 

Dinsdag 19 september 2017
20.30 - 21.45 (inloop met livemuziek vanaf 20.00 uur)
Foyer Rotterdamse Schouwburg
Toegang gratis, reserveren aanbevolen 

Over Studio Erasmus
Sudio Erasmus is de maandelijkse talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit. Met interviews, minicolleges en livemuziek. Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit in samenwerking met Studium Generale, Vers Beton en Theater Rotterdam. Presentatie: Geert Maarse. 


Publicatiedatum: 7 september 2017


Bookmark and Share