Master

Deadlines en toelatingseisen

Voor je je gaat aanmelden voor een opleiding is het belangrijk dat je nagaat of:

- je voldoet aan de toelatingseisen van de opleiding van jouw keuze

- de deadline voor aanmelden nog niet is verstreken

Contactinformatie en meer informatie over de toelatingseisen, toelatingsprocedure en deadlines voor aanmelding per opleiding vind je hier. Wil jij je inschrijven voor een postacademische masteropleiding? Volg in dat geval de instructies van de opleiding op.

I Meld je aan via Studielink

Om je voor een opleiding aan te melden volg je de volgende stappen:

1. Ga naar http://eur.studielink.nl en log in met je DigiD (www.digid.nl). Let op: het aanvragen van een DigiD kan vijf werkdagen duren.

2.Gebruik je studielink voor het eerst, vul dan je persoonsgegevens in. Als we je persoonsgegevens niet via de Basisregistratie Personen (BRP) kunnen verifiëren dan vragen we je om een ingescande kopie van je geldige legitimatiebewijs in PDF te uploaden in de EUR Portal.
Heb je studielink al eens eerder gebruikt, controleer dan je persoonsgegevens en wijzig indien dat nodig is je correspondentieadres.

3. Nadat je je persoonsgegevens hebt ingevuld of gecontroleerd, vul je de vooropleiding in op basis waarvan jij toelaatbaar bent tot de masteropleiding die je bij ons wilt gaan volgen. Heb je je vooropleiding nog niet afgerond, vul dan de opleidingsgegevens in. Je kunt de cijfers na afronding van je vooropleiding invullen.

4. Kies de optie ''Nieuw inschrijvingsverzoek'' in Studielink en volg de stappen.  Je ontvangt je EUR studentnummer van ons per email nadat we je inschrijfverzoek via Studielink hebben ontvangen. Heb je al eerder bij ons gestudeerd, dan houd je je oude studentnummer.

Let op: ontvang je na het indienen van je inschrijfverzoek geen email van EUR binnen 2 werkdagen, check dan altijd eerst je spambox voordat je contact opneemt met ons.

II. Pasfoto

Zodra je een verzoek tot inschrijving hebt gedaan voor een opleiding binnen de EUR ontvang je een e-mail  op het e-mail adres dat je via Studielink hebt opgegeven. In deze e-mail vind je de instructies voor het uploaden van je pasfoto voor je collegekaart. Geen email ontvangen? Neem dan contact op met ons.

Heb je al eerder bij ons ingeschreven gestaan als student, dan ontvang je dit verzoek niet.

III. Toelatingsprocedure

De opleiding beoordeelt of je wordt toegelaten. Hiervoor is het noodzakelijk dat je de toelatingsprocedure zoals die door de opleiding is vastgesteld volgt. Contactinformatie en meer informatie over de toelatingseisen, toelatingsprocedure en deadlines voor aanmelding per opleiding vind je hier.

IV. Betaling collegegeld

Nadat je bent toegelaten ontvang je vanaf juni van ons bericht over de hoogte van je collegegeld en is het mogelijk om via Studielink aan te geven hoe jij het collegegeld betaalt. Let op: je kunt de gekozen betaalwijze in Studielink niet veranderen. Neem contact op met het ESSC als je achteraf besluit om het collegegeld op een andere wijze  te betalen.

Voor betaling via digitale machtiging volg je het stappenplan van studielink.

Heb je in Studielink aangegeven op een andere manier te betalen, ga dan naar Betaalmethode voor meer informatie.

V. Volg de voortgang van de behandeling van je inschrijfverzoek

Zolang je inschrijfverzoek in studielink de status ''verzoek ingediend'' heeft, sta je nog niet ingeschreven. Dat is pas het geval als je status verandert naar 'ingeschreven'.

Je inschrijving moet zijn afgerond vóór 1 september. Schrijf jij je in voor een masteropleiding met een ander instroommoment, dan dient je inschrijving te zijn afgerond vóór de startdatum van de opleiding. We adviseren je daarom om in studielink je status, de detailpagina van je inschrijfverzoek én de berichten die je van ons ontvangt goed in de gaten te houden. Neem tijdig contact op met Erasmus Studenten Service Centrum als voor jou niet duidelijk is waarom je inschrijving nog niet is afgerond.

VI. Collegekaart & Bewijs van Inschrijving

Je bent ingeschreven zodra de status van je inschrijfverzoek in studielink is veranderd van ''verzoek ingediend'' naar ''ingeschreven''.

Binnen twee weken nadat de status van je inschrijfverzoek in Studielink is veranderd van ''verzoek ingediend'' naar ''ingeschreven'' ontvang je per post je Collegekaart en Bewijs van Inschrijving op het correspondentieadres dat je hebt opgegeven via Studielink. Studenten met een internationaal correspondentieadres ontvangen de collegekaart en het bewijs van inschrijving via de opleiding. Heb je al eens eerder bij ons gestudeerd, dan kun je je bewijs van inschrijving downloaden via Osiris Student. Hiermee is je inschrijving voor het geselecteerde collegejaar afgerond (je dient je elk collegejaar opnieuw te herinschrijven.

VII. Procedure regels met betrekking tot de inschrijving bij de Erasmus Universiteit Rotterdam

De procedurele regels met betrekking tot de inschrijving bij Erasmus Universiteit Rotterdam vind je op de website 'Reglementen, Richtlijnen en Regelingen' voor EUR studenten.