Premaster (Instroom HBO/WO)

Deadlines en toelatingseisen

Voor je je gaat inschrijven is het belangrijk dat je nagaat of:

- je voldoet aan de toelatingseisen van het premasterprogramma van jouw keuze

- de deadline voor aanmelden nog niet is verstreken

Contactinformatie en meer informatie over de toelatingseisen,  mogelijke toelatingsprocedures en deadlines voor aanmelding per programma vind je hier.  

I. Meld je aan via Studielink

Om je als student voor een premasterprogramma in te schrijven volg je de volgende stappen:

1. Ga naar http://eur.studielink.nl en log in met je DigiD (www.digid.nl). Let op: het aanvragen van een DigiD kan vijf werkdagen duren.

2. Gebruik je studielink voor het eerst, vul dan je persoonsgegevens in. Als we je persoonsgegevens niet kunnen verifiëren via de Basisregistratie Personen (BRP) dan vragen we je om een ingescande kopie van je geldige legitimatiebewijs in PDF te uploaden in de EUR Portal.
Heb je studielink al eens eerder gebruikt, controleer dan je gegevens en wijzig indien dat nodig is je correspondentieadres.

3. Vul de vooropleiding (bachelor) in op basis waarvan je toelaatbaar bent tot het premasterprogramma dat je wilt volgen. Heb je je vooropleiding nog niet afgerond, vul dan de opleiding in. Je kunt de cijfers na afronding van je vooropleiding invullen.

4. Kies de optie “Nieuw inschrijvingsverzoek” & volg de stappen. Het juiste premasterprogramma selecteer je in Studielink in het overzicht van de bacheloropleidingen: hier vind je óók de premasterprogramma's. 

Je ontvangt je EUR studentnummer van ons per email nadat we jouw inschrijfverzoek via Studielink hebben ontvangen. Heb je al eerder bij ons gestudeerd, dan houd je je oude studentnummer.

Let op: ontvang je na het indienen van je inschrijfverzoek geen email van EUR, check dan altijd eerst je spambox voordat je contact opneemt met ons.

II. Pasfoto

Zodra je een verzoek tot inschrijving hebt gedaan voor een opleiding bij de EUR ontvang je van ons een email  op het e-mail adres dat je via Studielink hebt opgegeven. In deze e-mail vind je de instructies voor het uploaden van je pasfoto voor je collegekaart. Geen mail ontvangen om je foto te uploaden? Neem dan contact met ons op.

Heb je al eerder bij ons ingeschreven gestaan als student, dan ontvang je dit bericht niet.

III. Toelatingsprocedure

De opleiding beoordeelt of je wordt toegelaten. Hiervoor is het noodzakelijk dat je de toelatingsprocedure zoals die door de opleiding is vastgesteld volgt. Contactinformatie en meer informatie over de toelatingseisen, toelatingsprocedure en deadlines voor aanmelding per premasterprogramma vind je hier

IV. Betaling premasterprogramma

Nadat je bent toegelaten ontvang je vanaf juni bericht over de hoogte van de premastervergoeding die je bent verschuldigd en is het mogelijk om via studielink aan te geven hoe je dit betaalt. Let op: je kunt de gekozen betaalwijze niet meer veranderen in studielink. Neem contact op met Erasmus Studenten Service Centrum als je achteraf besluit om het collegegeld op een andere wijze te betalen.

Voor betaling via digitale machtiging volg je het stappenplan van studielink. 

Heb je aangegeven op een andere manier te betalen, ga dan naar Betaalmethode voor meer informatie.

V. Volg de voortgang van de behandeling van je inschrijfverzoek

Zolang je inschrijfverzoek in studielink de status ''verzoek ingediend'' heeft sta je nog niet ingeschreven. Dat is pas het geval als je status verandert naar ''ingeschreven''.

Je inschrijving moet zijn afgerond vóór 1 september. We adviseren je dan ook om in Studielink je status, je To Do lijst, de detailpagina van je inschrijfverzoek én de berichten die je van ons ontvangt goed in de gaten te houden. Neem tijdig contact op met Erasmus Studenten Service Centrum als voor jou niet duidelijk is waarom je inschrijving nog niet is afgerond.

VI. Collegekaart & Bewijs van Inschrijving

Je bent ingeschreven zodra de status van je inschrijfverzoek in studielink is veranderd van ''verzoek ingediend'' naar ''ingeschreven''.

Binnen twee weken nadat de status van je inschrijfverzoek in studielink is veranderd naar ''ingeschreven'' ontvang je per post je Collegekaart en Bewijs van Inschrijving op het correspondentieadres  dat je hebt opgegeven via Studielink. Studenten met een internationaal correspondentieadres ontvangen de collegekaart en het bewijs van inschrijving via de opleiding.

Heb je al eerder bij ons gestudeerd dan kun je je bewijs van inschrijving downloaden via Osiris Student. Hiermee is je inschrijving voor het geselecteerde collegejaar afgerond (je dient je elk collegejaar opnieuw te herinschrijven.  

VII. Procedure regels met betrekking tot de inschrijving bij de Erasmus Universiteit Rotterdam

De procedurele regels met betrekking tot de inschrijving bij Erasmus Universiteit Rotterdam vind je op de website 'Reglementen, Richtlijnen en Regelingen' voor EUR studenten.