Wie kan zich aanmelden?

Het ambulatorium biedt behandeling aan voor mensen die last hebben van een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Kenmerkend voor PTSS is dat mensen na het meemaken van een traumatische ervaring langere tijd last houden van klachten als angst, nachtmerries, flashbacks en verhoogde prikkelbaarheid.

Behandeling van deze klachten vindt vaak plaats door cognitieve gedragstherapie. Hoewel het na een traumatische ervaring soms beter lijkt om dingen die hieraan herinneren of doen terugdenken zoveel mogelijk te vermijden, is dit juist niet de oplossing. Door middel van cognitieve gedragstherapie leert men om te gaan met de herinneringen door deze niet langer uit de weg te gaan.

Een traumatische ervaring kan veel verschillende achtergronden hebben. Het ambulatorium richt zich in het bijzonder op twee doelgroepen: (1) Volwassenen met klachten van PTSS naar aanleiding van seksueel misbruik tijdens de kindertijd en (2) Veteranen met PTSS naar aanleiding van traumatische ervaringen gerelateerd aan uitzending.

Herkent u deze klachten en achtergrond en bent u (of iemand uit uw omgeving) geïnteresseerd in het kosteloos volgen van behandeling voor deze klachten? Stuur dan een e-mail naar behandelonderzoek@essb.eur.nl voor een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek met één van onze medewerkers.