Studeren
met een functiebeperking

Studeren met een functiebeperking

De Erasmus Universiteit vindt het belangrijk dat al haar studenten hun talenten optimaal kunnen benutten. Voor studenten met een functiebeperking die iets meer ondersteuning nodig hebben biedt de EUR daarom een aantal extra voorzieningen. OnderĀ studenten met eenĀ beperking worden zowel studenten met een lichamelijke handicap of chronische ziekte, als studenten met dyslexie of een andere leerstoornis en psychische beperkingen verstaan. De belangrijkste gebouwen zijn toegankelijk voor motorisch gehandicapten, op deze plattegrond kun je per gebouw zien wat de voorzieningen zijn.

Maak een afspraak met de studieadviseur

Als je gaat studeren met een functiebeperking of denkt dat er andere zaken zijn die jou kunnen belemmeren tijdens je studie dan kun je het beste contact opnemen met de studieadviseur van jouw opleiding. Met hem of haar kun je het studieprogramma bespreken en eventuele afspraken maken over aanpassingen in het onderwijs. Daarnaast kan de studieadviseur jou helpen met de aanvraag van extra tentamen voorzieningen zoals bijvoorbeeld extra tijd. Op deze pagina vind je meer informatie over het aanvragen van voorzieningen.

Maak je situatie zo snel mogelijk aan ons kenbaar via de studieadviseur, zodat we zo goed mogelijk kunnen inspelen op jouw situatie.

De studentendecaan

Je studieadviseur kan je doorverwijzen naar een studentendecaan voor extra informatie of voor het formeel regelen van de gewenste aanpassingen. Zij adviseren bij complexe vraagstukken, bijvoorbeeld op het gebied van studiefinanciering, aanpassingen of voorzieningen om onderwijs te kunnen (blijven) volgen of persoonlijke zaken die je liever buiten de opleiding wilt bespreken. Als blijkt dat je andere, gespecialiseerde hulp nodig hebt, kunnen zij je doorverwijzen Sinds april 2017 is er een studentendecaan aangesteld die zich specifiek richt op studeren met een functiebeperking; Marlijn Timmermans-Muller, maar ook de andere studentendecanen kunnen jou helpen.

Facebook: facebook.com/SMF-at-EUR