Workshops solliciteren met een functiebeperking

Deze interactieve workshop reeks van drie bijeenkomsten is bedoeld voor studenten (afgestudeerd of eindfase master/bachelor) met een functiebeperking en waarvoor de scriptie nog de enige studie verplichting is. De volgende stap is het vinden van een baan. Er wordt van je verwacht dat je tijdens de workshop reeks al begint of bezig bent met solliciteren, zodat vragen en situaties waarmee je geconfronteerd wordt, direct ingebracht kunnen worden. Zo ontvang je gerichte ondersteuning bij je sollicitatieactiviteiten. Er is dus veel ruimte voor eigen inbreng en vragen.

Als je gezien de aard van je functiebeperking twijfelt of je kan deelnemen aan deze bijeenkomsten, neem dan graag even contact op via careerservices@eur.nl.

Deze workshop reeks wordt georganiseerd door Career Services, Unit Education & Student Affairs (E&S) van de EUR.

Programma:

Workshop 1: Het wettelijk kader

In deze bijeenkomst maken we kennis met elkaar, is er een presentatie rond de wet medische keuringen en uitleg over de EigenWerkWijzer.

• Het wettelijk kader, wat mag wel en wat mag niet tijdens de sollicitatieprocedure?
  • Korte informatie over de Wajong en de Participatiewet-rol gemeenten.
  • Wie kan je helpen om aan het werk te komen en te blijven?
  • Uitleg EigenWerkWijzer (instrument om meer zelfinzicht te krijgen in jouw eigen kunnen t.a.v. werk) + huiswerkopdracht
Workshop 2: Solliciteren

In deze bijeenkomst komen de verschillende onderdelen aan bod die van belang zijn in het sollicitatieproces, steeds gekoppeld aan het feit dat er sprake is van een functiebeperking

• Huiswerkopdracht en terugkoppeling EigenWerkWijzer.
  • Kwaliteiten, competenties en valkuilen en hoe breng je deze zaken voor het voetlicht in je CV, in een pitch, en in een profielbeschrijving.
  • Kort het belang van netwerken en LinkedIn, koppeling met je pitch en je profiel en het kunnen vertellen wat je zoekt en wat je biedt.
  • Belangrijke tips voor brief en CV: wat doe je wel en wat doe je niet.
Workshop 3: Oefenen

Deze bijeenkomst staat in het teken van doen.

• Korte oefeningen en toewerken naar het daadwerkelijk oefenen van (delen van) het sollicitatiegesprek.
  • Afhankelijk van de groepsgrootte wordt er in kleine groepjes of meer plenair geoefend.

Data:

• Donderdag 1 juni, 10.00 uur tot 15.00 uur
  • Donderdag 22 juni, 10.00 uur tot 15.00 uur
  • Donderdag 29 juni, 10.00 uur tot 15.00 uur

Maximaal 15 deelnemers, minimaal 6 deelnemers.
Indien de workshop voldoet aan het minimum aantal deelnemers, ontvang je ongeveer een week voor aanvang van de workshop een bevestiging per mail.

Er zijn geen kosten aan deze workshops verbonden

Trainers

Peter Langedijk van Blik op Werk (Landelijk kenniscentrum op het gebied van gezondheid, arbeid en participatie) en projectleider en trainer op het gebied van duurzame inzetbaarheid en de Werkscan.

Ingrid Westenberg van InCharge Training & Coaching en een ervaren, enthousiast en activerend trainer in het begeleiden van mensen met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt in en naar arbeid.

Aanmelden kan hieronder tot 30 mei 2017.