December

EUR in de Media

 • Ruut Veenhoven: 'Geld maakt gelukkig'

  Happiness officer

  01-12-2017
  Ruut Veenhoven

  Blije werknemers zijn productieve werknemers. Maar hoe zorg je daarvoor? Met een happiness officer, bijvoorbeeld.

  NRC

 • Aanvullende verzekering

  05-12-2017
  Marcel Canoy

  De aanvullende zorgverzekering dreigt te verdwijnen, waarschuwt de Volkskrant. Maar of de soep inderdaad zo heet gegeten wordt is nog maar de vraag, zegt zorgeconoom Marcel Canoy.

  BNR

 • Zwarte lijst belastingparadijzen

  05-12-2017
  Peter Kavelaars

  Vandaag presenteert de Europese Unie een zwarte lijst van belastingparadijzen. Wie erop staan weten we niet, wel hebben de samenstellers gezegd dat Europese landen de dans ontspringen.

  BNR

 • Smart cities

  05-12-2017
  Liesbet van Zoonen

  Veel steden hangen inmiddels vol met sensoren die bijvoorbeeld bijhouden of een parkeerplek bezet is, of die weten dat een vuilcontainer vol is. De beloften van deze ‘smart cities’ zijn groot, maar tegen welke prijs?

  Trouw

 • Aanvullende verzekering

  05-12-2017
  Erik Schut

  De Nederlandsche Bank waarschuwt dat sommige aanvullende ziektekostenverzekeringen zo verlieslatend worden dat ze op termijn verdwijnen. Gezondheidseconoom Erik Schut ziet echter nog geen verontrustende ontwikkelingen.

  De Volkskrant

 • Ziekenhuisfusie

  05-12-2017
  Erik Schut

  De voordelen van een ziekenhuisfusie worden betwijfeld door de Autoriteit Consument en Markt. De zorgprijzen stijgen en de kwaliteit van zorg gaat er niet op vooruit.

  NRC

 • Donororganen

  09-12-2017
  Martin Buijsen

  Volgens jurist en filosoof Martin Buijsen ontbreken op dit moment criteria om gezondheidszorg rechtvaardig te verdelen. Hoe beslissen we dan wie dat ene donororgaan krijgt?

  Trouw

 • Dementerenden op wachtlijst

  09-12-2017
  Robbert Huijsman

  Ouderen met dementie die op een wachtlijst van een verpleeghuis komen, krijgen minder zorg en moeten daar meer voor betalen. Met alle gevolgen voor patiënt en mantelzorger.

  NOS
  Trouw

 • Namaken dure geneesmiddelen

  11-12-2017
  Carin Uyl-de Groot

  Dure geneesmiddelen waarvan de patenten allang zijn verlopen, worden toch niet goedkoper omdat niemand besluit ze na te maken. Hoe komt dat?

  Trouw

 • Het goede doel als actiemiddel

  18-12-2017
  Thea Hilhorst

  Er moet meer gebeuren dan geld doneren tijdens acties in de kerstperiode. Ook moet er politiek beleid worden gevoerd dat maatschappelijke problemen oplost. Inzamelingsacties kunnen een aanvulling vormen op dit beleid.

  NPO Radio 1

 • Prof dr Peter Nikken in De Volkskrant: Media literacy

  Gewelddadige reclames in kinderapps

  23-12-2017
  Peter Nikken

  Zeer jonge kinderen kunnen eenvoudig worden geconfronteerd met gewelddadige reclames in apps. De Reclame Code Commissie roept ouders op om een klacht in te dienen.

  NPO Radio 1

 • Marion van San

  Kinderen Syriëgangers

  Nederland moet meer doen om kinderen van Syriëgangers weg te halen uit het voormalige kalifaat. Terrorismeonderzoeker Marion van San zegt dat Nederland deze kwestie van zich wegschuift.

  De Volkskrant

Enkele faculteiten, instituten en Erasmus MC verzorgen ook zelf een 'in de Media' rubriek.