Februari

EUR in de Media

 • Fixusstudies

  27-02-2017
  Adri Meijdam 

  Bij de studies waarvoor studenten worden geselecteerd, hebben zich meer dan twee keer zoveel scholieren ingeschreven als er plaatsen zijn. De studie International Business Administration van de Erasmus Universiteit in Rotterdam heeft de meeste aanmeldingen ontvangen. 

  BNR (00.25)                   
  De Telegraaf      
  De Telegraaf
  NOS   
  NOS (09.24)

   

 • Piloot geen ZZP'er

  25-02-2017
  Peter Kavelaars

  De manier waarop Ryanair piloten inhuurt als zzp'ers, komt onder druk te staan door een rechterlijke uitspraak. Een Nederlandse rechter heeft geoordeeld dat een piloot die werkte als zzp'er in de praktijk eigenlijk een werknemer van de luchtvaartmaatschappij was. Dit kan grote belastingtechnische gevolgen hebben.

  Trouw

 • Normen en waarden

  24-02-2017
  Eefje Steenvoorden

  Al lange tijd blijkt uit onderzoek dat normen en waarden een belangrijk punt van zorg is voor veel Nederlanders. We maken ons zorgen over de manier waarop we met elkaar omgaan in bijvoorbeeld publieke ruimtes of het verkeer. Ook heerst er een gevoel van weinig solidariteit (fragment vanaf 14.10).

  NOS

 • Begrotingsevenwicht

  23-02-2017
  Bas Jacobs

  Na jaren van bezuinigingen en begrotingstekorten verdiende de overheid vorig jaar voor het eerst sinds 2008 meer geld dan ze uitgaf. Hoogleraar Bas Jacobs is echter van mening dat dit niet te danken is aan goed begrotingsbeleid.

  De Volkskrant

 • Straatintimidatie

  21-02-2017
  Tamar Fischer en Natascha Sprado

  Het overgrote deel van de Rotterdamse vrouwen is in het afgelopen jaar lastiggevallen op straat. Dat blijkt uit resultaten van een onderzoek dat de Erasmus Universiteit deed in opdracht van de gemeente Rotterdam.

  NPO Radio 1             AD
  NPO Radio 1             AD
  RTV Rijnmond          AD
  De Volkskrant           Joop
  NOS                          NU.nl
  NRC 

 • Debatavond

  16-02-2017
  Erasmus Universiteit

  Woensdagavond organiseerde studentenvereniging CSFR Ichthus te Rotterdam een debatavond op de Erasmus Universiteit. Medewerkers en directeuren van wetenschappelijke instituten debatteerden met elkaar en met CSFR-leden over de houdbaarheid van de democratie.

  RD

 • Verkiezingsplannen

  16-02-2017
  Bas Jacobs 

  Hoogleraar Bas Jacobs is te gast bij BNR en praat over het doorberekenen van de verkiezingsplannen door het Centraal Planbureau (fragment: 2.25 - 6.22). 

  BNR

 • Evolutionaire revolutie

  16-02-2017
  Jan Rotmans

  We leven niet in een tijdperk van verandering, maar in een verandering van tijdperken. Volgens Jan Rotmans leven we in een zeldzame periode waarin zowel de samenleving als de economie een nieuw fundament krijgen. De belangrijkste boodschap: wees niet bang voor verandering.

  RTL Z

 • Immigratieplan arbeidsmarkt

  15-02-2017
  Jan van Ours

  Bedrijven kunnen meer doen om Nederlanders lastige vacatures te laten vervullen, voordat ze hoogopgeleid personeel gaan werven in het buitenland. Dit zeggen arbeidsmarktdeskundigen in een reactie op het immigratieplan van uitzender Randstad.

  FD

 • Uitbreiding campus

  13-02-2017
  Erasmus Universiteit Rotterdam 

  Studeren kan overal, maar toch kiezen studenten ervoor naar de campus van de universiteit te gaan. Dit blijkt uit onderzoek van de vereniging van universiteiten. En daar wordt op ingespeeld; de campussen zijn de afgelopen 10 jaar flink opgeknapt.

  Trouw
  NPO Radio 1

 • Harry Potter tentoonstelling

  11-02-2017
  Abby Waysdorf

  NOS

 • De waarheid van Trump

  10-02-2017
  Willem Schinkel

  De ‘neutrale’ media zijn ideologisch gekleurd, schrijft Willem Schinkel. Daarom zien ze niet dat Trump ook de waarheid vertelt. "Het grote probleem is dat hij onoprecht is in de waarheid die hij spreekt.”

  NRC

 • Cellenoverschot Nederland

  09-02-2017
  René van Swaaningen 

  The New York Times

 • De Griekse crisis

  05-02-2017
  Ivo Arnold  NPO Radio 1

 • Criminaliteit en multiculturele gemeenten

  05-02-2017
  Arjen Leerkes

  In tolerante, multiculturele gemeenten is de kans kleiner dat allochtonen in de criminaliteit belanden. Vooral bij Turkse Nederlanders maakt dat een flink verschil. Het kan gevolgen hebben voor de manier waarop we in Nederland naar integratie kijken.

  AD 

 • Jeugdcriminaliteit

  03-02-2017
  Frank Weerman

  Het Openbaar Ministerie signaleert een lichte stijging van de jeugdcriminaliteit en ook de ernst van de misdrijven neemt toe. Het lijkt alsof zware criminelen steeds jonger worden, maar volgens de de Rotterdamse hoogleraar jeugdcriminologie Frank Weerman is het onduidelijk of dat ook daadwerkelijk het geval is. 

  RTV Rijnmond
  De Limburger

 • Voetbalclubs in buitenlandse handen

  02-02-2017
  Thomas Peeters

  Voetbalclub OH Leuven zou in Chinese handen kunnen terechtkomen. Hiermee zou het de achtste Belgische voetbalclub zijn die in buitenlandse handen valt. Sporteconoom Thomas Peeters ligt deze evolutie en interesse naar buitenlandse investeerders toe.


  Sporza

Enkele faculteiten, instituten en Erasmus MC verzorgen ook zelf een 'in de Media' rubriek.