Januari

EUR in de Media

 • Vrijwilligerswerk buitenlandse weeshuizen  

  30-01-2017
  Kristen Cheney 

  Kristen Cheney is de spil in een nieuwe campagne tegen vrijwilligersreizen naar buitenlandse weeshuizen. Haar boodschap is een harde: stop de reizen naar verre weeshuizen. In plaats daarvan kunnen we beter financieel ondersteunen.

  AD

   

 • Puinhoop bij de belastingsdienst

  27-01-2017
  Peter Kavelaars

  De structurele problemen bij de belastingdienst zijn in kaart gebracht. De conclusie: het is een organisatorische chaos, de geldzaken zijn niet op orde en er is een tekort aan goed personeel. Het risico bestaat daarom dat het innen van belastingen in gevaar komt.

  NOS

   

 • Motiveren vrijwilliger

  27-01-2017
  Lucas Meijs

  Bijna de helft van de Nederlanders doet wel eens onbetaald werk. Hoe houden organisaties hun vrijwilligers tevreden? En wat kunnen ‘gewone’ bedrijven daarvan leren?

  NRC

 • Burn-out 

  27-01-2017
  Arnold Bakker

  Werkstress is beroepsziekte nummer één in Nederland. 14 procent van de werknemers meldt jaarlijks burn-outklachten en zo'n 5 procent van de beroepsbevolking komt door de gevolgen langdurig thuis te zitten. Arnold Bakker denkt dat bedrijven het probleem veel te vaak bij hun werknemers zelf neerleggen. 

  NRC

 • Accijns op vlees

  25-01-2017
  Marcel Canoy 

  Het RIVM adviseert dat er een accijns op vlees moet komen. Volgens Marcel Canoy, gezondheidseconoom aan de Erasmus Universiteit, is zo'n vleestaks een idee. Maar dan moet je wel ervoor zorgen dat je op het goede vlees belasting heft (fragment vanaf 1.06).

  BNR 

 • Thuiswerker is vaak overwerkt

  25-01-2017
  Nick van der Meulen

  Thuis even dat laatste klusje afmaken of nog dat ene mailtje versturen. Veel Nederlanders hebben zo'n thuiswerkdag of gebruiken vrije uren om achterstallig werk weg te werken. Maar heel ontspannen gaat dit incidentele thuiswerken niet.

  Trouw 

 • Politieke partijen op Facebook

  24-01-2017
  Master Media en Journalistiek

  Op Facebook draaien de verkiezingscampagnes op volle toeren. Splinterpartijen Denk en Forum voor Democratie worden opvallend vaak gedeeld. Levert dat straks ook stemmen op?

  NRC

 • Economen sceptisch over Trump

  22-01-2017
  Bas Jacobs

  Economen zijn heel sceptisch over de beloftes van Donald Trump. Tweederde van hen denkt dat de Amerikaanse middenklasse het niet beter zal krijgen onder de nieuwe president.

  de Telegraaf

   

 • De hipstercultuur

  19-01-2017
  Janna Michael

  Hipsters vormen een culturele elitegroep, maar dan wel eentje die niet altijd even hoog wordt gewaardeerd. Ze zouden té trendy zijn, niet authentiek en geen eigen smaak hebben. Dat zijn de oordelen die Janna Michael hoorde tijdens haar promotieonderzoek naar trendgevoeligheid.

  NOS
  BNR

 • Boete voor alle zwartspaarders

  17-01-2017
  Peter Kavelaars

  Als het aan staatssecretaris Wiebes ligt, wordt de 'inkeerregeling' voor zwartspaarders afgeschaft. Volgens Peter Kavelaars, hoogleraar fiscale economie aan de Erasmus Universiteit, komt de afschaffing niet als een verrassing. 

  NOS

 • De missing link tussen vast en flex

  14-01-2017
  Ruben Houweling

  Wat betreft ontslagrecht heeft de Wet Werk en Zekerheid tot op heden nog niet gebracht wat de werkgevers was voorgespiegeld. Een meerjarig tijdelijk contract zou volgens Houweling wel eens 'the best of both worlds' kunnen zijn.

  BNR 

 • Zo zwart-wit is de wetenschap niet

  12-01-2017
  Jacqueline Schenk

  Een proef met poppen zou aantonen dat jonge kinderen een voorkeur hebben voor een blanke huidskleur. Maar daarop valt wel wat af te dingen.

  de Volkskrant

   

 • Meer sporten door financiële prikkel

  12-01-2017
  Kirsten Rohde

  Wat hebben beginnende sporters nodig om hun goede voornemens vast te houden? Niets werkt zo goed om ze zich in het zweet te laten werken als geld, blijkt uit nieuw wetenschappelijk onderzoek.

  AD

 • Middenmoot zorgt voor succes

  09-01-2017
  Balazs Szatmari

  Iedereen heeft aandacht voor die ambitieuze strebers. Maar, ondertussen zorgen de werknemers in de middenmoot voor de echte successen.

  AD
  RTL Z

 • Mondige burger wint in de zorg

  08-01-2016
  Kim Putters

  Als de politiek over zorg spreekt, gaat het vaak over de hoogte van het eigen risico en over hoeveel hulp mensen krijgen, maar een minstens zo belangrijk onderwerp is: weet de patiënt of cliënt de hulp wel te vinden? Dat wordt een belangrijk vraagstuk voor de ouderenzorg de komende decennia.

  NRC

 • Smartphone-vrije dagen

  03-01-2017
  Daantje Derks

  Franse werknemers hebben vanaf deze week het wettelijk recht om hun smartphone buiten werktijd uit te zetten. Frankrijk wil zo een eind maken aan de cultuur van "altijd bereikbaar zijn". Zou dit voor Nederland ook een goed idee zijn?

  NPO Radio 1

 • Onthaasten en ontspullen

  02-01-2017
  Awee Prins

  Onthaastings- en opruimgoeroes willen dat we van alles laten en wegdoen. Maar kunnen we niet beter leren te waarderen wat er is? Moeten we niet vooral onze onvrede te lijf? 

  Trouw

Enkele faculteiten, instituten en Erasmus MC verzorgen ook zelf een 'in de Media' rubriek.