Mei

 • Sporthelden

  Henri Beunders
  29-05-2017

  Het is huldigen geblazen deze week. In Breda wordt de promotie van NAC gevierd en woensdag wordt Tom Dumoulin gehuldigd in Maastricht. Maar waar komt dat gevoel vandaan om onze sporthelden massaal toe te juichen?

  BNR

 • Begrotingsbeleid Dijsselbloem

  Bas Jacobs
  26-05-2017

  In Europa is Jeroen Dijsselbloem het gezicht geworden van de strikte begrotingsdiscipline. Was hij de minister die de begroting op orde maakte en zo de Nederlandse economie weer aan de praat kreeg? Of had het bezuinigingsbeleid ook een tandje minder gekund?

  NOS

 • Samen innoveren

  Vareska van de Vrande
  26-05-2017

  Bedrijven moeten binnen hun groeistrategie beter nadenken over strategieën om met andere bedrijven samen te werken. Samen innoveren is onontbeerlijk, stelt hoogleraar samenwerking en innovatie Vareska van de Vrande.

  NU.nl

 • Maatschappelijke effecten overnames

  Dirk Schoenmaker
  26-05-2017

  Wanneer een vijandige overname leidt tot milieuschade, verlies van banen of prijsverhogingen, draait de gemeenschap daarvoor op, niet de aandeelhouders. Een maatschappelijke toets door bijvoorbeeld de Ondernemingskamer is dan ook noodzakelijk.

  De Volkskrant

 • Protectionisme vs. Belastingen

  Casper de Vries & Harry Commandeur
  24-05-2017

  Het nieuwe kabinet moet niet meegaan in het Oranjegevoel om bedrijven tegen buitenlandse overnames te beschermen. Belastingen aanpassen werkt beter, menen Casper de Vries en Harry Commandeur.

  NRC

 • Werkgever leert niets van burn-out

  Arnold Bakker
  23-05-2017

  Werkgevers leren niets van burn-outs bij hun personeel. De schuld wordt vaak bij de zieke gelegd, terwijl op de werkvloer alles bij hetzelfde blijft. Dat zeggen deskundigen na een onderzoek over re-integratie.

  AD
  RTL Nieuws

 • Flexibele AOW-leeftijd

  Jan van Ours
  18-05-2017

  De levensverwachting stijgt, maar de verschillen tussen hoog- en laagopgeleiden blijven fors. Daarom pleit hoogleraar Jan van Ours voor een AOW op maat.

  BNR
  De Telegraaf

 • Agentes met hoofddoek?

  Wibren van den Burg
  18-05-2017

  De Amsterdamse politie bespreekt opnieuw of agentes met hoofddoek kunnen worden toegelaten. Staat neutraliteit daarmee op het spel?

  Trouw

 • Politieke partijen overtreden belastingregels

  Sigrid Hemels
  17-05-2017

  Het overtreden van de belastingwet door politieke steunstichtingen is geen exclusief probleem van de VVD. Het gebeurt ook bij onder meer PvdA, D66 en lokale partijcombinaties, zo wijst een inventarisatie door NRC uit.

  NRC

 • KidsRights Index

  15-05-2017

  Nederland is opnieuw gedaald op de KidsRights Index, een ranglijst die weergeeft hoe kinderrechten internationaal worden nageleefd. Vorig jaar zakte Nederland al uit de top-10, nu staat het op de vijftiende plaats.

  Trouw
  NOS
  RTL Nieuws

 • De pechgeneratie

  Jan van Ours
  15-05-2017

  De term pechgeneratie is steeds meer van toepassing op oudere werklozen die al twee jaar of langer zonder baan zitten. Als laatsten in de rij in deze economisch betere tijden lukt het ze maar mondjesmaat weer aan de slag te komen.

  De Volkskrant

 • Kinderloze leiders

  Sean de Hoon & Renske Keizer
  12-05-2017

  Als Emmanuel Macron zondag de sleutels van het Elysée krijgt overhandigd, hebben de drie grootste EU-landen allemaal een kinderloze leider. Dat is zeer waarschijnlijk geen toeval. Volgens onderzoek hangen carrièresucces en kinderloosheid duidelijk samen, en niet alleen voor vrouwen.

  De Volkskrant

 • VVD en integriteitskwesties

  Muel Kaptein
  06-05-2017

  De VVD haalt de laatste jaren vaker dan andere partijen het nieuws met integriteitskwesties. Is het aantal integriteitskwesties statistisch toeval of is er iets met de partijcultuur of het type mens dat zich tot de VVD aangetrokken voelt? 

  De Volkskrant

 • Waarschuwing '13 Reasons why'

  Peter Nikken
  02-05-2017

  Netflix heeft een waarschuwing toegevoegd aan de serie 13 Reasons Why. Dat doen ze na kritiek dat de serie te expliciet is over zelfmoord. Ook hoogleraar Peter Nikken is van mening dat er voorzichtig moet worden omgegaan met beelden van suïcide.

  NOS

 • Moneyball op kantoor

  Otto Koppius
  01-05-2017

  Het moneyball-principe: uitgevonden voor honkbal, overgenomen in het voetbal. Een principe waarbij spelers worden geanalyseerd op basis van statistische analyses. Otto Kopius onderzoekt of ditzelfde principe ook kan worden gebruikt in het bedrijfsleven. 

  BNR

 • Bevrijdingsdag

  Philip Hans Franses
  01-05-2017

  Steeds meer Nederlanders willen dat Bevrijdingsdag een nationale vrije dag wordt. Wat dit de economie gaat kosten, is nog niet bekend. Maar Philip Hans Franses is van mening dat bij dit soort beslissingen het economische aspect minder belangrijk is. 

  NPO Radio 1

Enkele faculteiten, instituten en Erasmus MC verzorgen ook zelf een 'in de Media' rubriek.