Januari

EUR in de Media

 • Martin Buijsen

  Belangstelling zelfmoordpoeder

  02-01-2018
  Martin Buijsen

  Deze maand start de Coöperatie Laatste Wil met bijeenkomsten voor mensen die zelfmoordpoeder willen aanschaffen in Nederland. Ook ruim 800 buitenlandse leden hebben zich hiervoor aangemeld.

  BNR

 • Tijdbom onder zorgstelsel

  08-01-2018
  Wynand van de Ven

  De niet-gecontracteerde zorg neemt ieder jaar enorm toe, blijkt uit cijfers van grote zorgverzekeraars. En daarmee verliezen verzekeraars grip op de kwaliteit en de kosten van de zorg, waarschuwt emeritus hoogleraar Wynand van de Ven.

  BNR

 • Ger Groot

  'Engelse ziekte'

  09-01-2018
  Ger Groot

  Nederland lijdt aan de 'Engelse ziekte'. Engels wordt steeds meer gebruikt in spreektaal, reclames en nieuwsberichten. Ger Groot waarschuwt: 'Eén taal is te weinig, ook als die Engels heet'.

  Trouw

 • Den Dulk

  Vrouwelijke arbeidsparticipatie

  11-01-2018
  Laura den Dulk

  De arbeidsparticipatie van vrouwelijke veertigers blijft steken op een magere 78 procent, constateert het CBS. Een duidelijke oorzaak daarvoor hebben de onderzoekers niet.

  AD

 • Frans: bon ton of boring?

  12-01-2018
  Marjolijn Voogel

  Frans: bon ton of boring? Dat is de vraag die socioloog Marjolijn Voogel wil beantwoorden met haar proefschrift over de ontwikkeling van het Frans in het onderwijs.

  NPO Radio 1
  FD

 • Bas Jacobs over de shutdown in de VS

  Gaswinning

  13-01-2018
  Bas Jacobs

  De opbrengsten uit gaswinning zijn maar een klein onderdeel van de staatsbegroting. Toch vinden sommige economen dat de kraan niet zonder meer moet worden dichtgedraaid.

  De Telegraaf

 • Bart Kuipers geeft commentaar op nieuwe silk road

  Brexitscenario

  18-01-2018
  Bart Kuipers

  Het ministerie van Economische Zaken houdt ernstig rekening met het meest nadelige scenario voor de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de EU. Bart Kuipers spreekt over de gevolgen voor de Rotterdamse haven.

  BNR

 • Majone Steketee bijzonder hoogleraar onderzoek naar

  Huiselijk geweld

  18-01-2018
  Majone Steketee

  Uit een onderzoek onder ruim 3000 Nederlanders blijkt dat één op de drie Nederlanders geweld tegen hun partner in sommige gevallen acceptabel vindt. Majone Steketee zegt dat de uitkomsten van het onderzoek wel wat genuanceerder zijn.

  BNR

 • Jeroen Suijs

  Goedkeuren jaarrekening

  19-01-2018
  Jeroen Suijs

  Honderden bedrijven hebben de afgelopen jaren geen goedkeuring over de jaarrekening van de accountant gehad. Wat heeft dat voor gevolgen en voor wie vormt dit een risico?

  NU.nl

 • Foto van Marco Varkevisser

  Verlaging eigen risico DSW 

  22-01-2018
  Marco Varkevisser

  De opzienbarende verlaging van het eigen risico die zorgverzekeraar DSW voor dit jaar aankondigde, stuit op juridische bezwaren. Volgens experts maakt de verzekeraar met de actie misbruik van de wet en ontstaat zo oneerlijke concurrentie op de markt.

  FD

 • Bas Jacobs gaat in op de vraag of we wel of niet moeten

  Economische ongelijkheid

  22-01-2018
  Bas Jacobs

  Bas Jacobs reageert op het onderzoek van Oxfam Novib naar rijkdom en armoede. Hij wijst daarbij op het toegenomen mondiale vermogen die in belastingparadijzen zijn gestald.

  RTL Z

 • Renske Keizer

  Vaderschapsverlof

  23-01-2018
  Renske Keizer

  Terwijl de regering de plannen voor een langer vaderschapsverlof nog moet uitwerken, verlengen steeds meer bedrijven en andere organisaties nu al het betaalde verlof voor kersverse vaders.

  BNR

 • Nationaliteit beïnvloedt status en prestaties

  24-01-2018
  Burcu Subasi

  Nationaliteit beïnvloedt status en dus prestaties. Werknemers zijn minder geneigd belangrijke informatie te delen met buitenlandse collega’s, die ze vanwege hun nationaliteit minder competent achten.

  NRC

 • Prof.dr. Carin Uyl-de Groot | Erasmus School of Health Policy & Management

  Toegankelijkheid en kosten Spinraza

  26-01-2018
  Carin Uyl-de Groot

  Carin Uyl-de Groot spreekt over de toegankelijkheid en kosten van het nieuwe medicijn tegen de spierziekte SMA, Spinraza.

  NPO Radio 1

 • Bas Jacobs: 'Nederland verarmt en de staatsschuld verdwijnt

  Rijkste één procent moet zorgen maken om revolutie

  27-01-2018
  Bas Jacobs

  Afgelopen week bleek in het Zwitserse Davos weer dat het zeer kleine groepje rijken op deze aarde steeds rijker wordt. Als er niets veranderd, mogen zij zich zo langzaamaan zorgen gaan maken over een opstand van de minder bedeelden.

  NPO Radio 1

 • Foto van Marco Varkevisser

  Ziekenhuisfusies te laks beoordeeld

  30-01-2018
  Marco Varkevisser

  AMC en VUmc moesten hun fusie verdedigen in de Tweede Kamer. Ontstaan er te grote ziekenhuiskolossen?

  NRC