De opleiding volgen waar jij van droomt. Op de plek wonen waar jij wil wonen. En toegang tot zorg wanneer jij dat nodig hebt. In de ideale wereld is dit mogelijk voor iedereen. We zien alleen dat de kansen niet gelijk verdeeld zijn. Hoe kunnen we dit verbeteren?
Kansengelijkheid in ons onderwijs
Als EUR-student kan je op verschillende manieren bijdragen aan gelijke kansen voor iedereen.
Kansengelijkheid op de werkvloer
We streven ernaar een werkgever te zijn waar iedere medewerker zich welkom, veilig en gehoord voelt.
Nieuws
Racisme in sport. Hoe komen we daar vanaf?
Ondanks dat er al stappen zijn genomen zijn subtielere vormen van racisme nog steeds aan de orde van de dag. Drie wetenschappers vertellen hoe dit kan & hoe we er vanaf komen.
Langer vaderschapsverlof na EUR-onderzoek
Familiesocioloog Renske Keizer ging in 2016 langs bij Lodewijk Asscher, de toenmalig minister van Sociale Zaken. Ze leverde daar input voor een wetsvoorstel: ouderschapsverlof voor partners naar 5 weken. Dat is een grote stap vooruit. “Toen ik mijn onderzoek naar vaderschap startte, hadden vaders nog maar recht op twee dagen betaald verlof. Dat werpt barrières op om vanaf de start betrokken te zijn bij de opvoeding", vertelt Keizer.
Platformwerk: stressvol en ongezond
Eten bestellen via Thuisbezorgd, een taxirit via Uber of huishoudelijke hulp via Helping. Allemaal voorbeelden van platformwerk. Uit onderzoek blijkt dat werkervaringen van platformwerkers vaker negatief zijn dan van mensen met andere arbeidsovereenkomsten. De balans tussen werk en privé is minder, de baanonzekerheid is groter en ze voelen zich eerder uitgeput. Hoe kan dit beter?