Yasmina brengt met haar passie voor eten allerlei culturen bij elkaar

Bimi in een pan
Allerlei groenten en fruit op de markt.
Jelte Lagendijk

Student Yasmina Khababi heeft een passie voor eten. Tijdens haar bachelor richtte ze Freshtable op. Een cateringbedrijf gespecialiseerd in halal en veganistische gerechten. Na een jaar focussen op haar bedrijf doet ze nu de master leiderschap en verandermanagement.

Ondernemen met een sociaal hart

Yasmina noemt haar cateringbedrijf een sociale onderneming. Ze heeft werknemers uit vele culturen. Dit zijn voormalig vluchtelingen. "Tijdens de lockdown maakten we drie maanden geen winst. We zijn wel doorgegaan met eten koken. Honderden maaltijden doneerden we aan ouderen en een vrouwenopvangcentrum", vertelt Yasmina.

Dit past volledig bij de missie van Freshtable. "We zijn een sociale onderneming, dus zelfs in moeilijke tijden geloven we dat impact maken en winst maken de sleutel is tot ons succes. Het doneren van maaltijden maakt deel uit van ons geloof dat iedereen gelijke toegang tot voedsel verdient."

Onderneemster Yasmina Khababi poseert op de campus

"Ramadan komt altijd op het moment dat ik het nodig heb"

Yasmina Khababi

Freshtable

Een echte gemeenschapsmaaltijd op de EUR

Freshtable maakt inmiddels naam met haar catering. Zo ook tijdens de Ramadan. Yasmina was verheugd toen ze werd gevraagd een feestmaaltijd te verzorgen ter gelegenheid van Iftar op de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB). "Dit was een echte gemeenschapsmaaltijd", legt ze uit. "We doen aan inclusiviteit, diversiteit en duurzaamheid op de universiteit. En eten vult dit aan omdat we rekening moeten houden met ieders behoeften.”

Ondanks dat Yasmina van eten houdt, is ze ook blij met de Ramadan, wanneer moslims overdag niet eten. "Het is voor mij meer dan alleen vasten. Het gaat om gebed en bezinning, een spirituele detox en verplichte resetknop. De ramadan komt altijd op het moment wanneer ik het nodig heb en stelt me in staat me te concentreren op wat belangrijk is."

Yasmina Khababi portret

Alle keukens zijn het ontdekken waard

Wat is de favoriete keuken van Yasmina? “Dat is een lastige vraag. Het is alsof je gevraagd wordt om je favoriete kind te kiezen”, vertelt ze. “Als ik moet kiezen, ga ik voor mediterrane gerechten in het algemeen en Libanese in het bijzonder. We hebben zoveel culturen binnen Europa. Hoewel ze allemaal het ontdekken waard zijn, ben ik van mening dat iedereen de diversiteit van de Libanese keuken lekker vindt."

Horizon verbreed op onze universiteit

In het helpen waarmaken van al haar ambities, heeft het studeren aan onze universiteit zeker een bijdrage geleverd. Ze geeft enthousiast aan dat het haar horizon heeft verbreed. "Ik werd er met open armen ontvangen en ik heb vrienden kunnen maken vanuit de hele wereld."

Iets wat ook veel invloed op haar maakte was dat Yasmina in haar tweede jaar les kreeg van een moslimdocent, een man van Egyptische en Italiaanse afkomst. "Ik voelde me onmiddellijk thuis en welkom als moslimstudent in een universiteit die inclusiviteit aan beide kanten van het klaslokaal actief verwelkomt."

Tijdens Yasmina's bacheloropleiding Management of International Social Challenges koos ze voor een minor Inclusief en Opkomend Leiderschap. Dit gaf haar de mogelijkheid om leerlingen in hun laatste jaar op de middelbare school te coachen: "In gesprek met een 17-jarige zei hij dat hij niet wist dat er in Nederland zoveel moslims op de universiteit zaten. Na ons gesprek vertelde hij me dat hij geïnspireerd was om meer te weten te komen over het volgen van een studie."

Onderneemster Yasmina Khababi poseert op de campus

"Ik spoor jongeren aan hun dromen te volgen, wat die ook mogen zijn"

Yasmina Khababi

Freshtable

Niet beperkt tot één rol

Nu Yasmina's studie ten einde loopt, is ze begonnen aan een stage bij het Nederlandse adviesbureau Berenschot. Als onderdeel van een digitaal transformatieteam, dat zich bezighoudt met leiderschap en verandermanagement in de publieke sector, ontwikkelt ze nieuwe vaardigheden om carrièremogelijkheden op dit gebied te openen.

Als ze naar haar toekomstige carrièrepad kijkt, is ze over een ding zeker: ze wil zich niet beperken tot één rol. "We hebben nu zoveel keuzemogelijkheden. Het is niet meer de 18e eeuw. Als je vader boer was, werd jij ook boer. En je kinderen ook. Ik spoor jongeren nu aan hun dromen te volgen. Wat die ook mogen zijn."

Meer informatie

Meer verhalen over ondernemerschap

Gerelateerde content
EUR alumni Lars van Kranenburg focuste zich na zijn studie volledig op zijn bedrijf. Nu, twee jaar later, is zijn drankje Mojo Maté in alle AH filialen te koop.
De oprichters van het drankje Mojo Maté poseren samen en dragen t-shirts met het logo van het merk

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen