Leeskabinet lezing: Martin Michael Driessen - De Pelikaan
Maria Heiden interviewt de auteur over zijn nieuwste roman

24 januari: Leeskabinet lezing met Martin Michael Driessen - De Pelikaan

Organisatie
Rotterdamsch Leeskabinet
Begindatum

woensdag, 24 jan 2018, 20:00

Einddatum

woensdag, 24 jan 2018, 21:30

Kamer
Senaatszaal
Gebouw
Erasmus Building

Plaats van handeling is een naamloos kustdorpje in Joegoslavië, waar twee mannen elkaar jarenlang afpersen zonder dat van elkaar te weten. Postbode Andrej eist anoniem een maandelijks bedrag van Josip, de beheerder van het plaatselijke kabelspoorbaantje. Josip op zijn beurt begint, eveneens anoniem, Andrej te chanteren, wanneer hij op bewijs stuit dat de ambtenaar geld verduisterde.

Maar terwijl tussen de twee een aarzelende vriendschap ontstaat én hun geboorteplaats tijdens de uitbrekende Balkanoorlog van een Joegoslavisch dorp letterlijk tot een Kroatisch dorp wordt gebombardeerd, groeit De pelikaan (ondertitel: ‘een komedie’) uit tot een subtiel en gelaagd pareltje. Een geestig en tegelijk compassievol verhaal over wederzijds afhankelijke mannen die elkaar én zichzelf bedriegen, en tergend langzaam hun ondergang tegemoet gaan.

Martin Michael Driessen (Bloemendaal19 april 1954) is een Nederlands acteur, regisseur, vertaler en schrijver. Hij debuteerde in 1999 met de roman Gars, die genomineerd werd voor de AKO Literatuurprijs. Zijn novellenbundel Rivieren uit 2016 werd bekroond met de ECI Literatuurprijs.

De vertelling is (…) gestroomlijnd en tijdloos als een parabel; Driessens stijl trefzeker en van een betrekkelijk sobere sierlijkheid.

(vpro.nl/boeken)

 

Meer informatie

Lezing woensdag 24 januari, 20:00 tot 21:15. Inloop vanaf 19:30.

Na afloop signeert de auteur, boekverkoop door boekhandel v/h Van Gennep. 

 

Locatie: 

Erasmus Universiteit, Senaatszaal,

(Erasmus Building voorheen gebouw A, 1e verdieping)

Burg. Oudlaan 50 Rotterdam

 

Gratis toegang, ook voor niet-leden

(zonder voor-aanmelding)

Informatie: leeskabinet@eur.nl  tel: 010-4081195 www.leeskabinet.nl