Bart Van Loo over 'Stoute schoenen'

Rotterdamsch Leeskabinet X boekhandel Maximus
Een jonge studente loopt met haar rug naar de kamera de trap in de Leeskabinet nis op, richting hoge en goedgevulde boekenkasten.
Datum
dinsdag 15 okt 2024, 20:00 - 21:30
Type
Algemeen
Locatie

Hillegondakerk

Ticket informatie

Tickets voor Leeskabinet-leden €7,50

Reguliere tickets €12,50

Bestel ticket(s) Voeg toe aan agenda

Evenement in samenwerking met boekhandel Maximus.

Na zijn internationaal geprezen bestseller De Bourgondiërs maakt Bart Van Loo een nooit eerder ondernomen tijdreis naar het decor van ons ontstaansverhaal. Speurend naar eeuwenoude ruïnes en kastelen, objecten en kunstwerken, reisroutes en slagvelden slalomt hij door de Lage Landen. 

Tussen Brugge en Bergen op Zoom, Gent en Gouda, Namen en Nijmegen componeert Van Loo een alternatieve oergeschiedenis van onze gewesten, die meer is dan het verhaal van Holland en Vlaanderen alleen. Vervolgens trekt hij door Frankrijk, Zwitserland en natuurlijk de Bourgogne zelf en wordt duidelijk dat dit epos ook Europese geschiedenis van de bovenste plank is.

Door de late middeleeuwen letterlijk aan te raken blaast Van Loo ons verre verleden meer dan ooit nieuw leven in. Stoute schoenen vormt het prachtige sluitstuk van zijn monumentale Bourgondische diptiek die begon met De Bourgondiërs , een bijna 1500 pagina’s tellend tweeluik waarin hij even wervelend als gedetailleerd uit de doeken doet hoe in onze contreien aan het einde van de middeleeuwen uit verbrokkeling een vorm van eenheid ontstond.

Bart Van Loo (1973) is de auteur van vele succesvolle boeken. In Mijn Frankrijk is alles bijeengebracht dat hij schreef over de Franse cultuur en literatuur. Van Napoleon, dat ook in Franse vertaling verscheen, werden meer dan 90.000 exemplaren verkocht. Zijn internationale bestseller De Bourgondiërs vond intussen ruim 375.000 lezers. De gelijknamige podcast werd meer dan 5 miljoen keer beluisterd. In 2023 benoemde de Franse minister van Cultuur Bart Van Loo tot Chevalier dans l'Ordre des Arts et des Lettres.

Meer informatie

Evenement dinsdag 15 oktober 20.00 uur, deuren open 19.30

Locatie: Hillegondakerk, Kerkdreef 2, 3054GS Rotterdam

Boekverkoop door boekhandel Maximus. Na afloop signeert de auteur.

Nog geen lid van het Rotterdamsch Leeskabinet? Schrijf u in en betaal de ticketprijs voor leden.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen