Being a good/bad feminist | Table Talk

Mandeville T5-101, Woudestein campus
Feminism
Inhoud

Alhoewel feminisme jarenlang iets was waar niet iedereen mee geassocieerd wilde worden, is het tegenwoordig een populaire beweging onder veel meisjes en vrouwen. Maar deze omarming brengt complexe vragen met zich mee. Wat betekent het om feminist te zijn? Kunnen mannen feminist zijn? Wanneer heb je het recht om jezelf zo te noemen? Welke consequenties heeft dit voor je privé en professionele leven? En hoe moet je omgaan met inconsistenties in persoonlijke ervaringen of voorkeuren?

Deze vragen zijn direct te linken aan de derde feministische golf die momenteel plaatsvindt, een beweging die minder gefocust is op algemene rechten en meer op de individuele aspecten van wat het is om een feminist te zijn. Sommige claimen zelfs dat we al in een vierde feministe golf leven, een golf die zijn (jonge) basis online heeft. Je kan bijna zeggen dat feminisme fashionable is. Denk aan Emma Watson, Beyoncé of Lena Dunham. Maar wat zijn de consequenties hiervan voor feminisme? Helpt het of schaadt het de zaak?

Kom en praat over je ervaringen en inspiratiebronnen. Laten we daarbij van feminisme geen vrouwelijke zaak maken, mannen zijn erg welkom om deel te nemen en hun inzichten te delen.

Schrijf je nu in en ontvang verdere informatie over de mail. (Mee doen is gratis.)

Table Talk

Heb je de behoefte om het gesprek aan te gaan met andere studenten over maatschappelijke ontwikkelingen, interessante thema’s of de actualiteiten? Om ideeën en gedachtes te delen met anderen van verschillende disciplines en achtergronden? Vanaf woensdag 1 november presenteert Studium Generale met Table Talk een moment om te praten, discussiëren en/of te luisteren.

Elke sessie draait om een onderwerp waar vooraf lees- of kijkmateriaal bij wordt aangeleverd. Maak je geen zorgen, er is geen uitgebreide kennis nodig van het onderwerp en het is niet bedoeld als werk boven op al het studiewerk. Het is een informeel moment om te praten over interessante en complexe thema’s.

De talks zijn in het Engels en worden gemodereerd door Camie Karstanje, programmamaker wetenschap voor Studium Generale en recent afgestudeerde aan de EUR (2015).