Book club – The Plague

Begindatum

woensdag, 15 apr 2020, 16:00

Einddatum

woensdag, 15 apr 2020, 17:00

Locatie
Online, link volgt na aanmelden
Gesproken taal
English

Gebruik de extra tijd die quarantaine je biedt om eindelijk die ene klassieker te lezen! Deze week staat De Pest van Albert Camus centraal.

Het kan je als boekenliefhebber bijna niet ontgaan zijn. 73 jaar na verschijning staat het ineens weer in de bestsellerlijsten en wordt er veelvuldig naar verwezen in achtergronden: De Pest van Nobelprijswinnaar Albert Camus.

Waarom is juist dit boek een must-read? Kan het existentialisme – waarvan Camus een van de ‘grote drie’ was – ons helpen de huidige situatie te duiden? Op welke thema’s in het boek moet je letten om er nog meer van te genieten?

Om je op weg te helpen, heeft Ruud Welten parallel aan de boekenclub een podcast gemaakt over Albert Camus en De Pest. Klik hier voor deze literair-filosofische introductie op deze Nobelprijswinnaar en zijn boek dat (helaas) actueler is dan ooit tevoren. Hoe geeft Camus vorm aan onderwerpen zoals kwetsbaarheid, moed en vriendschap en wat kunnen we daarvan leren?

Prof. dr. Ruud Welten is hoogleraar filosofie aan de Erasmus School of Philosophy en gespecialiseerd in onder meer het Franse existentialisme, fenomenologie en psychoanalyse.

Wil jij op 15 april live van gedachten wisselen met anderen over het boek, schrijf je hier in en we brengen je online in contact met andere lezers!

* In verband met privacyregelgeving, is de online boekenclub enkel toegankelijk voor EUR/EUC/EMC-studenten en medewerkers.

 “De kuststad Oran is in de greep van de pest. De slachtoffers sterven een snelle en vreselijke dood, en als gevolg van de quarantaine worden de andere inwoners geplaagd door gevoelens van angst en claustrofobie. Elke persoon reageert verschillend op de dodelijke ziekte: sommigen leggen zich neer bij hun lot, anderen zoeken schuld en wraak. En een paar, onder wie de antiheld dokter Rieux, proberen kost wat kost de terreur te weerstaan. De Pest is een meeslepende vertelling over moed en vastberadenheid en de broosheid van het menselijk bestaan.” (De Bezige Bij)

Meer informatie

Datum: Woe. 15 april 2020
Tijd: 16.00 – 17.00 u
Locatie: online, via toegestuurde link
Moderatie: Lenya Slierendrecht